Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ – ΚΙΝΑ
Κοινή γραμμή στο Συριακό

Οι κατηγορίες κατά της Μόσχας και του Πεκίνου, ότι εμποδίζουν την πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης είναι αβάσιμες, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιγκόρ Μοργκούλοφ και πρόσθεσε: «Και οι εταίροι μας στη Δύση και στην περιοχή αυτή γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Η αλήθεια είναι ότι την πολιτική διευθέτηση στη Συρία δεν την μπλοκάρουν η Ρωσία και η Κίνα αλλά οι δυνάμεις που συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τη συνέχιση της ένοπλης αντιπαράθεσης στη χώρα, υποστηρίζοντας άνευ όρων, τόσο με χρήματα, όσο και με όπλα, το ένα μέρος της εσωτερικής σύγκρουσης».

Ο Ρώσος διπλωμάτης επανέλαβε πως «η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν επανειλημμένα απευθύνει έκκληση για μια ειρηνική επίλυση της κρίσης μέσα από έναν εσωτερικό εθνικό διάλογο χωρίς ξένη παρέμβαση» και υπογράμμισε πως η κοινή στάση της Ρωσίας και της Κίνας στο ζήτημα της Συρίας, που επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών υποστηρίζει πως «είναι απαράδεκτες οι προσπάθειες για βίαιη αλλαγή του καθεστώτος από εξωτερικές δυνάμεις. Βλέπουμε την καταστροφικότητα του πονταρίσματος σε μια στρατιωτική επίλυση της κρίσης στη Συρία, όχι μόνο για την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής».

Τέλος, ο Ρώσος υφυπουργός υπογράμμισε πως η Ρωσία και η Κίνα «είναι ενάντια σε μονομερείς κυρώσεις, που προσθέτουν πόνο και δυστυχία στο λαό της Συρίας» και κατέληξε πως οι δύο χώρες θα συντονίσουν τη δράση τους στις διεθνείς οργανώσεις για να υπερασπιστούν τις βασικές κοινές προσεγγίσεις τους στο συριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ