Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ στη μεταφορά της Πρωτομαγιάς

«Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την επιδίωξη της τρικομματικής κυβέρνησης όπως και των μεγάλων επιχειρηματιών να μεταφέρουν τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μετά το Πάσχα», σημειώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Η 1ητου Μάη είναι ημέρα απεργίας. Τιμάμε τους Αγώνες της εργατικής τάξης, τους χιλιάδες νεκρούς και τις θυσίες για μια καλύτερη ζωή.

Η κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματίες θέλουν να αμβλύνουν και σιγά - σιγά να σβήσουν από τη συνείδηση των εργαζομένων το τι σημαίνει Πρωτομαγιά, να καλλιεργήσουν την ιδέα ότι μονοπώλια και εργάτες είναι το ίδιο.

Η 1ηΜάη είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποταχθεί στους νόμους της αγοράς και της κερδοφορίας.

Καλούμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις να καταγγείλουν με Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις, τέτοιου είδους μεθοδεύσεις καθώς και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους με μαζική παρουσία, στην κεντρική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή εκδήλωση μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ