Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 19 ΑΠΡΙΛΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του

Συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις οργανώνουν τα σωματεία

Στη μάχη των προετοιμασιών για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, στις 19 Απρίλη, έχουν ριχτεί οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ, ΤΑΕ και ΟΑΕΕ. Η συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει στις 11.30 το πρωί στην πλ. Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων πραγματοποιούν ήδη συσκέψεις, συνελεύσεις, εξορμήσεις σε χώρους (π.χ. τράπεζες, ΚΑΠΗ κλπ.) όπου βρίσκονται οι συνταξιούχοι. Ετσι, ανάλογες δουλειές προγραμματίζουν το Σωματείο Συνταξιούχων Αιγάλεω (7 Απρίλη) και Πειραιά (8 Απρίλη). Το Σωματείο Συνταξιούχων Νίκαιας οργανώνει ανοικτή συγκέντρωση στις 10 Απρίλη. Τη στήριξη και συμμετοχή του στο συλλαλητήριο εκφράζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Τέλος, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις μπροστά στο συλλαλητήριο θα παραχωρήσουν στις 15 Απρίλη συνέντευξη Τύπου και στις 12 του Απρίλη με μαζική παρουσία στην Αθήνα (αφισοκόλληση, πικετοφορία κλπ.) θα προπαγανδίσουν το συλλαλητήριο.

Οι συνεργαζόμενες οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να βγουν στο δρόμο «γιατί έρχονται νέα μέτρα». Να απαιτήσουν αποφασιστικά: «Αποκατάσταση στις Κύριες και Επικουρικές συντάξεις, στα Δώρα, Επιδόματα, καμία περικοπή στις Κοινωνικές Δαπάνες, στα Φάρμακα, στην Υγεία και την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη. Κατάργηση των χαρατσιών της φοροληστείας, των φόρων στο πετρέλαιο. Ολων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων. Μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, στη δυστυχία, στην εξαθλίωση».

  • Κινητοποίηση στις 10 Απρίλη, στις 11.00 π.μ., έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας Βόλου, οργανώνει η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Μαγνησίας, αντιδρώντας, αγωνιστικά, στην απόφαση για αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ