Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΑΡΙΣΑ»
Οι υποχωρήσεις δεν έσωσαν τους εργάτες

Ανακοίνωση του ΕΚ Λάρισας με αφορμή τις νέες απολύσεις

Σε μπαράζ απολύσεων επιδίδεται η εργοδοσία των Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα», με ιδιαίτερη προτίμηση εκείνους που αρνήθηκαν να δεχτούν τις μειώσεις μισθών και όσους είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, πιστεύοντας ότι έτσι θα εμποδίσει την οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων.

Θυμίζουμε ότι πέρσι, κάτω από αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς, η εργοδοσία επέβαλε τις ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 15%, υποτίθεται για να μην κάνει απολύσεις και από τότε έχει απολύσει 40 εργαζόμενους περίπου.

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να γλιτώσει τα χειρότερα κάνοντας συνεχείς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, μένοντας έξω από το σωματείο, κοιτώντας υποτίθεται τον εαυτό του».

Και το ΕΚΛ συνεχίζει: «Η εργοδοσία προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της δεν έχει κανένα φραγμό και αναστολή. Οπως αποδείχτηκε και μειώσεις κάνουν και απολύσεις κάνουν και θα συνεχίσουν σ' αυτή την ρότα. Επομένως, κανένας εργαζόμενος δε μπορεί να θεωρεί πλέον ότι αν δεν αντιδράσει στους εργοδότες, θα σωθεί.

Δεν θα μπορούσαν να περάσουν οι εργοδότες ούτε τις ατομικές συμβάσεις, ούτε τις μειώσεις των μισθών, ούτε να κάνουν τις απολύσεις, αν ενωμένοι και οργανωμένα μέσα από το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων οι εργαζόμενοι αντιστέκονταν αποφασιστικά με όλες τις μορφές αγώνα.

Γι' αυτό δεν πρέπει να χάσουν άλλο πολύτιμο χρόνο, αφού τα χειρότερα είναι μπροστά τους. Να ξεπεράσουν το φόβο και τη λογική ότι δε γίνεται τίποτα. Γιατί όσο αυτά επικρατούν στη συνείδησή τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα χειρότερα δε θα τα γλιτώσουν.

Σήμερα επιβάλλεται η οργάνωσή τους στο σωματείο, η κινητοποίησή τους για την ανάκληση όλων των απολύσεων και για να μη γίνουν παραπέρα μειώσεις στους μισθούς τους. Μόνο απ' αυτήν αντίδρασή τους μπορούν να καμφθούν οι εργοδότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ