Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Κύριο μέλημα η ενίσχυση των σωματείων

Χαιρετίζουν τη συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ

«

Συνάδελφοι, η περαιτέρω μαζικοποίηση των σωματείων πρέπει να αποτελεί καθημερινό μέλημα της δουλειάς μας. Το αποτέλεσμα για την τύχη τη δική μας και των παιδιών μας κρίνεται από αυτό». Με αυτήν την υπογράμμιση, οι διοικήσεις της Ενωσης Σιδηροαλουμινοβιοτεχνών Αθήνας, του Σωματείου Βιοτεχνών Ταπετσαρίας Αττικής και της Συντεχνίας Επιπλοποιών, Ξυλουργών και Βιοτεχνών Αθήνας και Περιχώρων, «κλείνουν» την κοινή ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζουν τους βιοτέχνες που συμμετείχαν στις 28 του Μάρτη στην παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ.

Αναφερόμενα τα σωματεία στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εκείνη τη μέρα με τη διοικητή του Ταμείου, Γ. Κωτίδου, σημειώνουν ότι τους ανακοινώθηκε η διάθεση των 100 εκατ. ευρώ από εισφορές 2011- 2012 επιδότησης της ανεργίας, για την πληρωμή των συντάξεων, με απλή - εκ των υστέρων - ενημέρωση του ΔΣ του ΟΑΕΕ. «Συνάδελφοι τόσα χρόνια μας κατηγορούσαν ότι είμαστε "κλέφτες" για τη φοροδιαφυγή που μας χρέωναν ότι κάνουμε. Εσείς ποιον καταλαβαίνετε τώρα ότι "κλέβει"; Το κράτος ή εμείς;», τονίζουν τα σωματεία στην ανακοίνωσή τους.

Σε σχέση με τον αποκλεισμό από την επιδότηση των αυτοαπασχολούμενων που έχουν χρέη, σημειώνεται: «Μετά από τις πιέσεις της αντιπροσωπείας των σωματείων μπαίνει προς εξέταση το θέμα για τους συναδέλφους που έχουν κάνει ρύθμιση χρεών να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Επίσης, τέθηκε το θέμα οι ρυθμίσεις των χρεών προς το Ταμείο να είναι τόσες, ώστε το ποσό να είναι ιδιαίτερα μικρό για να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι συνάδελφοι να ενταχθούν και την ίδια στιγμή να έχουν ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη αυτοί και οι οικογένειές τους». Οι διοικήσεις επισημαίνουν ότι ακόμη και γι' αυτό το θέμα ειπώθηκε ότι μπαίνει εμπόδιο η «δημοσιονομική στενότητα» και σχολιάζουν: «Η κυβέρνηση περιμένει την έγκριση της τρόικας, για να πράξει αυτά που θα εγκρίνουν οι τροϊκανοί. Αυτές είναι οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις».

Τέλος, οι διοικήσεις αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους: «Τα αγωνιστικά σωματεία πιστεύουν ότι οι δυνατότητες υπάρχουν αρκεί να μην ενισχύονται άλλο οι τραπεζίτες, για να αγοράζουν κυπριακές τράπεζες π.χ. Πειραιώς. Επίσης, απαιτήσαμε να μην υπάρχουν αλλαγές ασφαλιστικής κλίμακας με αύξηση των εισφορών για τους συναδέλφους για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον αγώνα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων (2012-03-21 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε αταλάντευτα, με μεγαλύτερη ορμή» (2012-03-17 00:00:00.0)
Πανελλαδική δράση για την Ασφάλιση (2012-03-10 00:00:00.0)
Πανελλαδική δράση για την Ασφάλιση (2012-03-10 00:00:00.0)
Απαίτηση για άμεσες λύσεις από τον ΟΑΕΕ (2012-02-24 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ (2011-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ