Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΑΛΛΟ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μετάλλου στη Βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη 16 Απρίλη. Προγραμματίζουν απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, από όπου θα ξεκινήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

«PIZZA HUT»: Και το τρίτο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, έκλεισε την Πέμπτη η εργοδοσία της «Food Plus» («Pizza Hut - Kfc») απολύοντας άλλους 20 εργαζόμενους. Συνολικά, μέσα σε δύο μήνες, η επιχείρηση απέλυσε 50 εργαζόμενους κλείνοντας και τα τρία καταστήματα που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη. Οι απολυμένοι αντιδρούν στις εκβιαστικές απολύσεις και καταγγέλλουν πως γίνονται με στόχο να τους αναγκάσει να αποδεχθούν μειώσεις μισθών. Εκτιμούν ότι η εργοδοσία σχεδιάζει να το επαναλειτουργήσει με άλλους εργαζόμενους που θα προσλάβει με μισθούς πείνας.

«COCA COLA»: Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι οδηγοί στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων των δύο εργαζομένων από το εργοστάσιο της «COCA COLA».

«ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»: Καμιά διαβεβαίωση για την τύχη του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» δεν πήραν οι εργαζόμενοι στη χτεσινή συνάντησή τους με το σύμβουλο του υπουργού Υγείας Ν. Μπεχράκη. Τα σχέδια της συγκυβέρνησης φτάνουν μέχρι και την πώληση του νοσοκομείου. Οι προσφορές για την εξαγορά του «ΝΤΥΝΑΝ» θα σημάνουν την απώλεια εργασίας για 530, απ' τους 1.040, εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να τεθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» υπό άμεσο κρατικό έλεγχο με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, να μπει φραγμός σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και να πληρωθούν άμεσα τα καθυστερούμενα δεδουλευμένα. Οι απαντήσεις που πήραν ήταν ότι το κράτος δεν μπορεί να αναλάβει το «Ντυνάν», το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να εγγυηθεί την καταβολή των δεδουλευμένων ενώ όσον αφορά τον επενδυτή αναφέρθηκε ότι «κάποιος πρέπει το πάρει το "Ντυνάν"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ