Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για το χρυσαυγίτη οδηγό λεωφορείου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία επιβατών για ρατσιστική συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΘ σε βάρος Αφρικανών μεταναστών. Θυμίζουμε ότι χρυσαυγίτης οδηγός υποχρέωσε δύο μετανάστες να κατέβουν από το λεωφορείο της γραμμής 26, το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης. Σύμφωνα με την καταγγελία, με το που μπήκαν στο λεωφορείο δύο άτομα αφρικανικής καταγωγής και πριν ακόμη προλάβουν να πάνε στο εκδοτικό μηχάνημα να κόψουν εισιτήριο, ο οδηγός του λεωφορείου απαίτησε να κατέβουν. Οι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά του και κατέβηκαν. Οταν άρχισαν να διαμαρτύρονται και οι υπόλοιποι επιβάτες, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο φώναξε ότι είναι χρυσαυγίτης, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα και ένα σύμβολο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που υπάρχουν. Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι την προανάκριση θα αναλάβει το τμήμα ρατσιστικής βίας.

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ καταγγέλλει ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ υπηρεσιακά κάλυψε πλήρως τον εν λόγο «συνάδελφο», ενώ η διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα για το περιστατικό.

«Γιατί τον καλύπτουν; Μήπως επειδή ο συγκεκριμένος Χρυσαυγίτης είναι "δικό τους παιδί;"», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΘ. Και καλεί τους εργαζόμενους «να απομονώσουν τον εν λόγω "συνάδελφο" και γενικά τους ρατσιστές και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Τέτοιοι "συνάδελφοι" αμαυρώνουν την εικόνα των εργαζομένων και ειδικότερα των οδηγών που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους επιβάτες του ΟΑΣΘ. Η διοίκηση του Συνδικάτου πρέπει να πάρει θέση και να τον διαγράψει από το μητρώο μελών της. Αυτού του είδους "συνάδελφοι" δεν έχουν θέσει μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ