Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό «αντίο» στον σ. Κώστα Λύκο

Πέθανε την Κυριακή και κηδεύτηκε χτες στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, ο σύντροφος Κώστας Λύκος, σε ηλικία 74 ετών. Το στερνό «αντίο» στον Κώστα Λύκο είπαν οι συγγενείς και φίλοι, οι σύντροφοί του από τη δυτική ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης. Στάθηκαν στο πλευρό της γυναίκας του, συντρόφισσας Κατερίνας και των παιδιών του, της Δέσποινας, της Αλέκας και του Θανάση. Τον επικήδειο εκ μέρους του ΚΚΕ, εκφώνησε ο Η. Γκουτζιγιάννης, Γραμματέας της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.

Ολη η ζωή του συντρόφου ήταν ένας διαρκής αγώνας στις γραμμές του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Προδικτατορικά, πολύ νέος ακόμα, αγωνίσθηκε μέσα από την ΕΔΑ, πρωτοστάτησε στους αγώνες για το ψωμί, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας. Για τη δράση του φυλακίσθηκε και εξορίσθηκε στη Γυάρο και τη Λέρο αμέσως μετά την επιβολή της ξενοκίνητης φασιστικής χούντας.

Με τη μεταπολίτευση συμμετείχε στην ανασυγκρότηση του Κόμματος στη Δυτική Υπαιθρο και σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Γραμματέας της Αχτίδας Δυτικής Υπαίθρου, πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης μετά τη θύελλα '90-'91 και υπηρέτησε το Κόμμα από υπεύθυνες κομματικές θέσεις όλα τα χρόνια μέχρι και το θάνατό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ