Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστικό ραντεβού για την ειδική αγωγή

Σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

Μέρα δράσης για την ειδική αγωγή είναι η σημερινή. Στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιείται συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονιών και ΑμΕΑ στο υπουργείο Παιδείας οι οποίοι ζητούν να εξασφαλιστεί αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή για όσα παιδιά την έχουν ανάγκη και να καταργηθούν οι νόμοι που έρχονται να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.

Η ΔΟΕ, για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καλούν σε προσυγκέντρωση στις 12.30 στο σταθμό ΗΣΑΠ «Νερατζιώτισσα». Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικό παρών απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ενώ η ΑΣΓΜΕ καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε συμμετοχή.

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι: Να καταργηθούν οι νόμοι που σφαγιάζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία και ειδικότερα οι Ν. 3699/2008 και Ν.4115/2013. Κάθε παιδί με Ειδικές Ανάγκες να βρει το κατάλληλο γι' αυτό σχολείο. Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του, ούτε ένα παιδί σε σχολείο που δε θα παίρνει υπόψη τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες του. Η ένταξη στα κοινά σχολεία να γίνεται με επιστημονικά και μόνο κριτήρια. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού) στις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες στα τμήματα ένταξης των γενικών σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ