Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ: «Μεγάλες αποδόσεις κοντά στο 10% "βλέπουν" στην ελληνική αγορά εμπορικών ακινήτων και κτιρίων γραφείων πολλά ξένα funds και κυρίως εταιρείες των ΗΠΑ (...) Οι 4 από τους 9 συνολικά υποψήφιους μνηστήρες στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είναι εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα από τις ΗΠΑ, γνωστές ως Real Estate Investment Trusts (REITs)» (στα ΝΕΑ).

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ: «Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε δυο αγροτικούς συνεταιρισμούς, βεβαιώθηκε παράβαση σχετικά με μη καταχώριση επτά εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (...) Οι ίδιες παραβάσεις βεβαιώθηκαν και από τους ελέγχους σε οκτώ εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπου διαπιστώθηκε πως δεν είχαν καταχωριστεί στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού 10 εργαζόμενοι» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ: «Θορυβημένοι περισσότερο από το διεθνές μποϊκοτάζ και τη δυσφήμιση και λιγότερο από τα ματωμένα κορμιά των 29 εργατών, δήλωσαν ότι οι ίδιοι θέλουν να τηρούν τους νόμους και μάλιστα ζητάνε να δοθούν στους εργάτες τους άδειες παραμονής και εργασίας για να πληρώνεται το εργόσημο και ό,τι άλλο χρειάζεται» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: «Τι να κάνουμε; Σε έκτακτες καταστάσεις, έκτακτα μέτρα (...) Υπάρχει σχέδιο: Με 1 δισ. ευρώ, να δημιουργηθούν 300.000 θέσεις επί 5 μήνες, σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα, φροντίδας ηλικιωμένων και παιδιών, σε δίκτυα αλληλεγγύης και σχολεία. Οσοι ενταχθούν, θα δικαιούνται επίδομα ανεργίας το επόμενο 5μηνο. Ετσι, θα ανακουφισθούν 300.000 οικογένειες επί ένα 10μηνο. Τα ποσά μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα με τον στόχο (...) Το σχέδιο συζητήθηκε από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων (...) Θα έπρεπε να ήταν σε λειτουργία. Η υλοποίησή του κόλλησε. Πού; Στο υπουργείο - δήθεν - Εργασίας! (...) Διά της αδρανείας, διευκολύνει την περαιτέρω μείωση του "εργατικού κόστους"» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Από τις 4.387.270 συντάξεις που χορηγούνται σήμερα ένα μόνο ποσοστό της τάξης του 1,52% δεν έχει ΑΜΚΑ (δηλαδή 66.859 συντάξεις) και μόλις το 1,69% των συντάξεων δεν έχουν ΑΦΜ (δηλαδή 74.069 συντάξεις)» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ