Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ»
Ψήφος αντίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική

Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτιά της στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΔΔΗΕ (γίνονται σήμερα και αύριο), καλεί με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» προβάλλοντας «την ανάγκη οι εκπρόσωποι στα ΔΣ να εκφράζουν τη θέληση των εργαζομένων και όχι την υποταγή στα σχέδια εργοδοσίας - κυβέρνησης, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».

Η παράταξη αναφέρεται στις σημερινές συνθήκες, που προδιαγράφουν νέες αυξήσεις στο ρεύμα και πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων, νέο πετσόκομμα στους ήδη μειωμένους μισθούς, τονίζοντας πως στις συνθήκες αυτές «η ψήφος αποκτά ιδιαίτερη αξία». Πρέπει να εκφράσει την αντίθεση σε αυτή την πολιτική, την καταδίκη όλων των δυνάμεων που στηρίζουν αυτή την πολιτική, την κοινή πάλη με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, την αρχή ενός κινήματος στη ΔΕΗ που θα στηρίζεται στους εργαζόμενους, θα παλεύει για τα δικαιώματά τους.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» μεταξύ άλλων αναδεικνύει τις ευθύνες των συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ-ΣΥΡΙΖΑ) στη ΓΕΝΟΠ, που στήριξαν και στηρίζουν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. Οι ίδιες δυνάμεις σήμερα, μπροστά στις εκλογές, άλλες με ίδιο όνομα και άλλες αλλάζοντας εμφάνιση για να συνεχίσουν το ίδιο έργο, ζητούν τη ψήφο των εργαζομένων.

Καταλήγοντας τονίζει πως η ίδια, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ «διακηρύττουν ότι οι εξελίξεις που προηγήθηκαν όσο και η κλιμακούμενη επίθεση στον τομέα της Ενέργειας δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Χωρίς γραμμή ρήξης με την πολιτική της "απελευθέρωσης", τη στρατηγική της EE και της άρχουσας τάξης, κανένας αποσπασματικός αγώνας δεν μπορεί να διασφαλίσει κατακτήσεις και νικηφόρα προοπτική. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική - κοινωνική ιδιοκτησία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ