Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Βγάζει λάδι» τον ιμπεριαλισμό

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε χτες με τον πατριάρχη Αντιοχείας για να εκφράσει «τη συμπαράστασή του στις δύσκολες αυτές ώρες της απαγωγής του αδελφού του και του Μητροπολίτη Yohanna Ibrahim, καθώς και την ανησυχία του για την τύχη των συνοδών τους». Στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζουμε: «Χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμβίωναν στην περιοχή ειρηνικά για εκατοντάδες χρόνια και είναι ανάγκη να υπάρξει διάλογος και συνεννόηση μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων, για την αποφυγή ακροτήτων. Είναι σημαντικό οι όποιες εξελίξεις στην περιοχή να μην διαταράξουν αιώνες θρησκευτικής διαφορετικότητας στη Μέση Ανατολή, και ιδιαίτερα στη Συρία».

Ποιος τορπιλίζει την ειρηνική συμβίωση των λαών; Είναι η έλλειψη διαλόγου και συνεννόησης των θρησκευτικών κοινοτήτων που υποδαυλίζει ακρότητες; Και τι είδους τοποθέτηση είναι αυτή που ισχυρίζεται ότι μπορεί οι ιμπεριαλιστές να τινάξουν την περιοχή στον αέρα, αλλά να μη διαταραχτεί το προηγούμενο της θρησκευτικής διαφορετικότητας στη Μέση Ανατολή; Τίποτα δεν διδάχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ απ' τις τόσες και τόσες φορές που οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί αξιοποίησαν θρησκευτικές και άλλες διαφορές, που υποδαύλισαν συγκρούσεις, στήνοντας ακόμα και προβοκάτσιες, ώστε να βρουν άλλοθι οι επεμβάσεις που αιματοκύλισαν λαούς; Τίποτα δεν έχει ακούσει για την ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας από ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, που δρομολογεί επικίνδυνες για τους λαούς όλης της περιοχής εξελίξεις;

Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε μια ακόμα αφορμή να καταθέσει διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης στον ιμπεριαλισμό, στους μονοπωλιακούς κολοσσούς, για τα συμφέροντα των οποίων κινδυνεύει η περιοχή να γίνει παρανάλωμα. Ας τον κρίνουν κι απ' αυτή τη σκοπιά οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ