Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Ελεγχος για τον «εξορθολογισμό» των δαπανών

Εξω από το τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» πέταξαν οι εργαζόμενοι τους ελεγκτές που έχουν εγκατασταθεί στα νοσοκομεία, προκειμένου να εντοπίσουν τις αδυναμίες και να κάνουν προτάσεις εκσυγχρονισμού και καλύτερης λειτουργίας του εισπρακτικού συστήματος. Πρόκειται για ελέγχους στα δημόσια νοσοκομεία, που γίνονται στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού» και της περιστολής των δαπανών τους.

Οι ελεγκτές το τελευταίο διάστημα άρχισαν να πηγαίνουν στα τμήματα για τους ελέγχους. Στο Τμήμα Επειγόντων, ζήτησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο κρατιούνται τα στοιχεία των ασθενών και πώς δρομολογούνται οι εξετάσεις, ώστε να μη χάνονται πόροι.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το ΔΣ του Σωματείου και σήμαναν «συναγερμό» κινητοποίησης. Με τη στήριξη συναδέλφων τους από άλλα τμήματα και του Σωματείου, μπλόκαραν τη διαδικασία ελέγχου. Μάλιστα, είπαν στους ελεγκτές ότι μπορούν να τους ενημερώσουν οι ίδιοι για τα προβλήματα λειτουργίας. «Δε χρειάζεται να κάνετε έλεγχο. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες για τις δεδουλευμένες εφημερίες, την εργασία Κυριακές και αργίες, δεν υπάρχουν φάρμακα και υγειονομικά υλικά και οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ