Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ - ΙΜΑΤΙΣΜΟ - ΔΕΡΜΑ
Καταγγέλλει το θάνατο των εκατοντάδων εργατών

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Μπανγκλαντές καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία Ιματισμό Δέρμα Ελλάδας, που έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα της εργοδοσίας του κλάδου στο Μπαγκλαντές που στην κυριολεξία δολοφόνησε εκατοντάδες συναδέλφους αναγκάζοντας τους για ένα κομμάτι ψωμί να μπούνε για μεροκάματο θανάτου σε υπό κατάρρευση κτήριο, προκειμένου να μη διακοπεί ούτε για μια μέρα η κερδοφορία των πολυεθνικών του Ιματισμού. Ετσι έχουν εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά τους, αυτό επιδιώκουν τα μονοπώλια να επιβάλουν παντού. Εργασιακούς χώρους κάτεργα, σύγχρονη σκλαβιά.

Πριν λίγους μήνες κράτος και εργοδοσία δολοφόνησαν 13 απεργούς εργάτες που διεκδικούσαν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, με αύξηση στο μεροκάματο και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ακολούθησε ένα άλλο εργοδοτικό έγκλημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 124 εργάτες από πυρκαγιά κλειδωμένοι σε εργοστάσιο.

Στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης ο παραγωγός του πλούτου είναι κόστος για τους εκμεταλλευτές και αναλώσιμο είδος η ζωή του. Κριτήριο τους είναι το κέρδος και ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσουν ανθρώπινο πρόσωπο.

Εκφράζουμε τη λύπη μας στους συγγενείς των συναδέλφων, τη ταξική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του κλάδου, στην εργατική τάξη του Μπαγκλαντές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ