Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Νέες διαδηλώσεις από τους φοιτητές

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Συνεχίζουν τον αγώνα μαθητές και οι φοιτητές στη Χιλή απαιτώντας «δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Παιδεία». Ετσι, χτες, πραγματοποιήθηκε νέα μεγάλη διαδήλωση στην εμβληματική λεωφόρο Αλαμέδα της πρωτεύουσας Σαντιάγο από σπουδαστές κυρίως ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που διοργάνωσε το Φοιτητικό Κίνημα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων-Mesup.

Η κινητοποίηση αποτελεί μία συνέχεια των κινητοποιήσεων των τελευταίων βδομάδων αλλά και συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν το 2011 και που οδήγησαν σε τακτικούς ελιγμούς, διακοσμητικές αλλαγές και κάποιες μικρές αυξήσεις των δαπανών για την Παιδεία, εκ μέρους της αντιδραστικής κυβέρνησης του προέδρου Σεμπάστιαν Πινιέρα, που δεν αλλάζουν την ουσία της εμπορευματοποιημένης εκπαίδευσης.

Ενα επιπλέον χαρακτηριστικό των φετινών κινητοποιήσεων είναι από την αρχή ο συντονισμός του φοιτητικού κινήματος με το εργατικό και στις χτεσινές διαδηλώσεις κάλεσαν και έλαβαν μέρος οι Σύλλογοι των Φοιτητών στα Ινστιτούτα και Κέντρα Τεχνικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης, και εργατικά συνδικάτα όπως η Γενική Ενωση Εργαζομένων, η Ομοσπονδία εργαζομένων στον τομέα υπηρεσιών, η Ομοσπονδία εργαζομένων στο Μετρό και πολλά άλλα συνδικάτα και λαϊκές οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ