Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και γκλομπς σε εργαζόμενους της Ζακύνθου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ταξικών σωματείων του νησιού για να καταγγείλουν τη ρατσιστική - φασιστική έμπνευση της Χρυσής Αυγής να μοιράσει κόκκινα αυγά μόνο για Ελληνες, σημειώθηκε χτες το βράδυ στο κέντρο του νησιού.

Συγκεκριμένα, όταν ο όγκος των διαδηλωτών πλησίασε με πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο χώρο, χωρίς κανένα λόγο επιτέθηκαν σε βάρος τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 και να διακομιστούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, μετά την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου χαιρετίζει τους συναγωνιστές - συναδέλφους που συμμετείχαν σήμερα Πρωτομαγιά στη μαζική συγκέντρωση ενάντια στην πρωτοβουλία της ΧΑ να μοιράσει αυγά μόνο σε Ελληνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωσή της.

Καταγγέλλουμε τη στήριξη που δίνει η αστυνομία στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Παρά τα χημικά και την άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ και την αστυνομία δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να απομονώσει το ναζιστικό εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που είναι κόμμα του καπιταλιστικού συστήματος και που το ενισχύει γιατί το χρειάζεται.

Σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες, αύριο θα στραφούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ