Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για τα οδοιπορικά των πυροσβεστών

Tο ζήτημα της μη καταβολής οδοιπορικών εξόδων αποστρατείας σε υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, θέτει με σχετική Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ.

Η Ερώτηση αναφέρει: «Σύμφωνα με καταγγελίες απόστρατων του Πυροσβεστικού Σώματος που αποστρατεύτηκαν κυρίως το τέταρτο τρίμηνο του 2011, δεν τους έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής τα οδοιπορικά έξοδα εγκατάστασης μετά την αποστρατεία τους για άγνωστο προς αυτούς λόγο.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους προς την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών του Πυροσβεστικού Σώματος, οι προφορικές απαντήσεις των αρμοδίων τους προτρέπουν να αναμένουν την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης που θα διευθετεί την έγκριση των πιστώσεων που αντιστοιχεί στις αποζημιώσεις τους.

Ο λόγος που γίνεται αυτό, σύμφωνα πάντα με τους αρμόδιους, είναι γιατί δεν εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης του αρμόδιου Διατάκτη, με την οποία εγκρίνεται η πραγματοποίηση της δαπάνης και δεσμεύεται η αναγκαία πίστωση.

Τη μη έκδοση των σχετικών αποφάσεων, σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι αρμόδιοι υπάλληλοι της προαναφερόμενης διεύθυνσης του Πυροσβεστικού Σώματος, την επιρρίπτουν στην αλλαγή του τρόπου που χειρίζονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου την έγκριση των αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης.

Το ζήτημα που ανακύπτει, όμως, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες απόστρατους του Πυροσβεστικού Σώματος είναι το εξής:

Ενώ καμία νομοθετική αλλαγή δεν επήλθε μεταγενέστερα του ΠΔ 113/2010, σε σχέση με το θέμα της έκδοσης αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης.

Ενώ η διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με την κατάθεση των προβλεπόμενων εγγράφων μετά την αποστρατεία τους, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι κανονιστικές διατάξεις, είναι η ίδια διαδικασία που εφαρμόστηκε και για όλους τους προγενέστερους αυτών αποστράτους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για ποιο λόγο και σε ποιον τελικά εναπόκειται η ευθύνη για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν τους έχουν καταβληθεί τα έξοδα μετακίνησης λόγω αποστρατείας;

Τη στιγμή μάλιστα που, ενώ δεν έχουν τακτοποιηθεί οι ανεξόφλητες οφειλές προς αυτούς, κατά παράβαση της παρ. 5 του άρθρου 4 του Π.Δ. 113/2010, εκδίδονται για το νέο οικονομικό έτος νέες αποφάσεις ανάληψης για μεταγενέστερους αυτών απόστρατους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν έχουν αποζημιωθεί οι απόστρατοι του Πυροσβεστικού Σώματος της προαναφερόμενης χρονικής περιόδου, τη στιγμή μάλιστα που κατά παράβαση του σχετικού διατάγματος εκδίδονται αποφάσεις ανάληψης υποχρεώσεων για μεταγενέστερους αποστρατευόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τι ενέργειες προτίθενται να κάνει κυβέρνηση, προκειμένου να χορηγηθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις μετακίνησης σε όσους απόστρατους του Πυροσβεστικού Σώματος δεν τους έχουν χορηγηθεί, για να αποκατασταθεί η σε βάρος τους αδικία»;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
7. Γιαννάκος Κώστας (2023-05-13 00:00:00.0)
7. Γιαννάκος Κώστας (2023-04-28 00:00:00.0)
«Ενοχλεί» η μεγάλη απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ στους ένστολους (2019-05-11 00:00:00.0)
Σε ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση καλεί η ΕΑΚΠ (2018-03-08 00:00:00.0)
Ζητούν ένταξη των εποχικών στις λίστες επιτυχόντων (2014-09-24 00:00:00.0)
Σήμερα ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ (1996-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ