Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να επιλεγεί από το ΚΥΣΕΑ ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που θα αντικαταστήσει τον ναύαρχο Χρ. Λυμπέρη, ενώ αύριο θα συνέλθει εκ νέου το ίδιο όργανο και με τη συμμετοχή του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ θα αποφασίσει για τους αρχηγούς των τριών κλάδων, δηλαδή ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ. Βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι κανένας από τους τέσσερις αρχηγούς να μην ανήκει στην κατηγορία των επαναφερθέντων αποστράτων αξιωματικών.

Για τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ακούγονται περισσότερο τα ονόματα των αντιστρατήγων Δ. Παραγιουδάκη,διοικητή του Δ Σώματος Στρατού, και Α. Κεδίκογλου,γενικού επιθεωρητή στρατού. Για τη θέση του αρχηγού του ΓΕΣ ακούγονται περισσότερα τα ονόματα των αντιστρατήγων Γ. Μανία,διοικητή του Β Σώματος, και Δ. Αλευρομάγειρου,διοικητή της ΣΔΑ. Η επιλογή, πάντως, για την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ θα επηρεάσει και τις προαγωγές και αποστρατείες στο αντίστοιχο όπλο.

Στο χώρο της Αστυνομίας συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες ως αργά χτες το βράδυ για την τύχη του αρχηγού της Αστυνομίας, αντιστρατήγου Μανώλη Χουρδάκη,ενόψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέων αρχηγών στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Πληροφορίες εδώ και αρκετό καιρό θεωρούσαν βέβαιη την αποστρατεία του Μ. Χουρδάκη, ο οποίος συμπληρώνει δυόμισι χρόνια στο ύπατο αξίωμα της Αστυνομίας. Ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Κ. Γείτονας, εμφανίζεται, όμως ξαφνικά, ανέτοιμος να προτείνει στην κυβέρνηση το σχήμα της νέας ηγεσίας, με το επιχείρημα ότι θέλει να ενημερωθεί για τις ικανότητες των συνεργατών του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Γείτονας δέχεται πιέσεις κυρίως από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, για τη μη αποστρατεία του σημερινού αρχηγού Μ. Χουρδάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ