Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στέγη ζητούν 650 οικογένειες

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Κατσαρός. Καταγγέλλει επιλεκτική μεταχείριση

Το φλέγον θέμα της στέγασης 650 οικογενειών παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ενωση, στην περιοχή της Καβάλας, φέρνει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Κατσαρός. Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Εξωτερικών.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: "Στο Νομό Καβάλας εγκαταστάθηκαν στο μεν οικισμό του Νέου Ζυγού 250, στη δε πόλη και τον υπόλοιπο νομό πάνω από 400 οικογένειες ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ. Το τελευταίο όμως διάστημα παίρνονται μέτρα για την κατασκευή κατοικιών και διαμερισμάτων για μερικές μόνο οικογένειες από αυτές που είναι εγκατεστημένες στο Νέο Ζυγό, εφ' όσον έχουν δεχτεί την "κηδεμονία" του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων, ενώ για τις υπόλοιπες δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Ο Σύλλογος των παλιννοστούντων διαμαρτύρεται για αυτή την αδικία και ζητά την αποκατάστασή της.

Ερωτάται ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ισότιμη μεταχείριση και τη στεγαστική αποκατάσταση όλων των ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, που θέλουν να μείνουν μόνιμα στο νομό και την πόλη της Καβάλας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ