Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΤΑΥΡΟΥ
"Οχι" στις αμερικανοκίνητες οξύνσεις

Εκκληση προς τους φορείς και τους πολίτες του Ταύρου, να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες υπέρ της ειρήνης, απευθύνει το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις τουρκικές επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο και ζητώντας το πάγωμα - τουλάχιστον - των σχέσεων της χώρας μας με το ΝΑΤΟ.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην απόφαση καταγγέλλονται ταυτόχρονα η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας στο χώρο του Αιγαίου, καθώς και η στάση των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ΔΕΕ, που - όπως επισημαίνεται - υπέθαλψαν και όξυναν την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση. Το ΔΣ του Δήμου Ταύρου καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από την περιοχή της Βοσνίας, να προχωρήσει άμεσα στην απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και να μπλοκάρει τη σύνδεση της Τουρκίας με την ΕΕ.

  • Την απαίτησή της για άμεση απόσυρση του εκστρατευτικού σώματος στη Βοσνία, εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Συνταξιούχων Εργατών Μετάλλου. Οπως επισημαίνει "εντάσσεται περισσότερο στην εμπλοκή της χώρας μας προς γενίκευση των στρατιωτικών εντάσεων στα Βαλκάνια".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ