Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίπλαστη "εικόνα σύμπνοιας"

Προσπάθεια για βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής, καταβάλλει, χωρίς εμφανή αποτελέσματα μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργόςΚ. Σημίτης.Την πρωθυπουργική αυτή επιδίωξη εξυπηρετούσαν οι χτεσινές συναντήσεις του με τους Α. Τσοχατζόπουλο και Γερ. Αρσένη και σήμερα με τον Κ. Λαλιώτη.

Παρόλο που επίσημα προβαλλόταν ο ισχυρισμός ότι οι συναντήσεις αφορούσαν θέματα αρμοδιότητας των δύο υπουργών, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις των εσωκομματικών ανταγωνισμών στην εικόνα και το έργο της κυβέρνησης. Εμφανής επιδίωξη του Κ. Σημίτη είναι η επίτευξη μιας ανακωχής για τους επόμενους μήνες, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση "να επιδείξει έργο". Γεγονός, πάντως, είναι ότι οι επαφές με τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης δεν πρέπει να είχαν "ευτυχή κατάληξη", αφού θα επαναληφθούν και μάλιστα σύντομα, τουλάχιστον αυτή με τον Α. Τσοχατζόπουλο.

Εξερχόμενος από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Α. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κυβερνητική συνεργασία και προοπτική στους τομείς, όπου έχει την αρμοδιότητα, ενώ ενημέρωσε τον Κ. Σημίτη για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα πάρει το υπουργείο τις επόμενες μέρες. Ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση αν συζητήθηκε θέμα κατάργησης των περιφερειακών διευθυντών. Σύμφωνα όμως με ορισμένες πληροφορίες, το θέμα αυτό, όπως και οι αρμοδιότητες του υφυπουργού Λ. Παπαδήμα,απασχόλησαν τους δύο άνδρες και μάλιστα χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία, καθώς ο Α. Τσοχατζόπουλος επιμένει στις θέσεις του. Οι πληροφορίες αυτές διαψεύδονταν από το περιβάλλον του ΥΕΔΔΑ. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκφρασμένη διάθεση του Α. Τσοχατζόπουλου να έχει λόγο για τις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις, τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και των δημοσίων οργανισμών κ.ά., έχει ενοχλήσει τον Κ. Σημίτη, αλλά δεν αποτέλεσε, αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης.

Σε διαφορετικό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Γερ. Αρσένη, κινήθηκε η βραδινή συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον υπουργό Αμυνας. Ο πρωθυπουργός φέρεται να συμφώνησε με τις εισηγήσεις του Γερ. Αρσένη για την αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και για τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που θα γίνουν στη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ο πρωθυπουργός δέχτηκε να μη γίνει επαναφορά αποστράτων.

Ο Γ. Χαραλαμπόπουλος,με δηλώσεις του στον "Αντέννα", τάχθηκε υπέρ της αύξησης της θητείας, τουλάχιστον για ένα δίμηνο.

Στο κλίμα των ημερών

Στο κλίμα των ημερών ήταν και η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τους βουλευτές Δημ. Βουνάτσο και Χρ. Κηπουρό,η οποία πάρθηκε, όπως ομολογείται, με το βλέμμα στραμμένο στο συνέδριο και τη διαμόρφωση των εσωκομματικών συσχετισμών. Ετσι, με ομόφωνη απόφασή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας, αφού πήρε υπόψη της "την πολιτική συγκυρία και τις δρομολογημένες ήδη διαδικασίες για το συνέδριο", κατέληξε να εισηγηθεί στην ΚΕ "την απόδοση πολιτικής μομφής στους βουλευτές - μέλη της ΚΕ Δημ. Βουνάτσο και Χρ. Κηπουρό και την ανάκλησή τους από όλα τα καθοδηγητικά καθήκοντά τους ως μέλη της ΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ