Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πορεία ενάντια στον πόλεμο και την εξάρτηση

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και διαδήλωση στην αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιούν σήμερα μαθητές λυκείων της Αθήνας

Στο δρόμο του αγώνα για την ειρήνη και την ανεξαρτησία της χώρας, ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, βαδίζει σήμερα η μαθητική νεολαία της Αθήνας, που με απόφαση 15μελών μαθητικών συμβουλίων λυκείων της Αθήνας πραγματοποιεί φιλειρηνική αντιπολεμική διαδήλωση προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η πορεία πραγματοποιείται με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και μπροστά στον κίνδυνο εμπλοκής της χώρας μας σε πόλεμο και θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια. Με απόφαση των 15μελών μαθητικών συμβουλίων τους, στην πορεία θα συμμετάσχουν μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Λύκειο Αγ. Παρασκευής, το 1ο, 2ο και 4ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, το 1ο Λύκειο Πετρούπολης, το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, το 2ο Λύκειο Βύρωνα, το 4ο Λύκειο Πετρούπολης και το 5ο Λύκειο Αθήνας.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο του ψηφίσματος του Συντονιστικού Λυκείων Ν. Ιωνίας, οι μαθητές, "θεωρώντας ότι οι νέοι έχουν πρώτοι το δικαίωμα και το καθήκον να υπερασπιστούν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, θα διαδηλώσουν τη διάθεσή τους να επικρατήσει ειρήνη στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο και να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της περιοχής, καθώς και την αντίθεσή τους στην επέμβαση των ξένων στην περιοχή".

Την ίδια στιγμή, οι μαθητές των Λυκείων της Ν. Ιωνίας δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα αρνηθούν να συμβιβαστούν με τις εθνικιστικές κραυγές που στοχεύουν να οξύνουν την ήδη υπάρχουσα ένταση, άσχετα από το αν αυτές προέρχονται από την ανατολική ή δυτική πλευρά του Αιγαίου.

Με τη σημερινή πορεία οι μαθητές θα διεκδικήσουν να ληφθούν δυναμικά μέτρα πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με την ανάκληση του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος από τη Βοσνία, το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων και την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ