Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο βασικός στυλοβάτης

Το μακρύ χέρι της εξουσίας του άπλωσε πάλι ο "φίλος της μουσικής" Λαμπράκης, που προώθησε για πρόεδρο της εναρκτήριας συνδιάσκεψης για το "Ευρωπαϊκό έτος της διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης", τον Α. Πεπελάση, με την ιδιότητά του ως προέδρου του "Ιδρύματος Λαμπράκη"!

Η... επιλογή του προεδρεύοντα προκάλεσε την παραίτηση του Γ. Ποντικού, μέλους της διοίκησης του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας, από την οργανωτική επιτροπή της συνδιάσκεψης, στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι της γενικής γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης, που συνδιοργανώνει τη συνδιάσκεψη.

Ο Γ. Ποντικός σημειώνει σε επιστολή του ότι "πληροφορήθηκε" την επιλογή του συγκεκριμένου προεδρεύοντα την περασμένη Παρασκευή και αιτιολογεί την παραίτησή του, τονίζοντας ότι "τόσο οι πρόσφατες δραστηριότητες του "Ιδρύματος" στους χώρους του πολιτισμού και της παιδείας με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο, όσο ακόμα και γιατί θεωρώ το γνωστό "συγκρότημα" σαν βασικό στυλοβάτη του κατεστημένου επί δεκαετίες με ό,τι σημαίνει αυτό και στα ζητήματα της σημερινής εικόνας της εκπαίδευσης της χώρας μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ