Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συμπαράταξη ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΤΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ να αγωνιστούν με τους συναδέλφους τους στον ΟΤΕ, για να σταματήσει το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα

Το θέμα των προγραμματικών συμφωνιών, που συνάπτει ο ΟΤΕ με ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου της παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού, καθώς και το επίκαιρο ζήτημα της μετοχοποίησης του ΟΤΕ, ήταν στο κέντρο των συζητήσεων που είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,με τους εργαζόμενους της "Ιντρακόμ".

Η Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Παιανία ύστερα από πρόσκληση του σωματείου και στα πλαίσια επαφών που έχει το σωματείο με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για τις θέσεις των εργαζομένων πάνω στο ζήτημα των προγραμματικών συμφωνιών που συνάπτει ο ΟΤΕ με τις ελληνικές εταιρίες του κλάδου.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, σχετικά με το θέμα που της έθεσε το σωματείο, επισήμανε: "Οταν το 1991 μας επισκέφθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και μας έθεσε το ζήτημα των προμηθειών του ΟΤΕ, των διαγωνισμών κλπ., βάλαμε ορισμένους όρους τους οποίους προβάλλουμε μέχρι σήμερα και τους είπαμε και δημόσια. Από τη στιγμή που ο ΟΤΕ δεν ανέπτυξε δική του παραγωγική βάση, που ήταν και είναι πάγια θέση μας, είναι επακόλουθο να συνάπτονται προγραμματικές συμφωνίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Δική μας άποψη είναι να διενεργείται διαγωνισμός με όρους διαφάνειας, όσο γίνεται, και η επιλογή να γίνεται με κριτήρια όπως: Αν μια επιχείρηση λειτουργεί μέσα στην Ελλάδα, η εγχώρια προστιθέμενη αξία, οπωσδήποτε οι τιμές και, βέβαια, η ποιότητα των προϊόντων. Θέση γενική, ανεξάρτητα από πρόσωπα, συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Το πρόβλημα όμως σήμερα - συμπλήρωσε η Αλ. Παπαρήγα - δεν είναι πια οι προγραμματικές συμφωνίες, αλλά η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, που ουσιαστικά αρχίζει με το 8%. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Από τώρα και στο εξής μια χούφτα άνθρωποι και ένας υπουργός θα αποφασίζουν για τα πάντα".

"Οι κομμουνιστές, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, δε φοβούνται να διακηρύσσουν ότι παλεύουν για το σοσιαλισμό και για κοινωνικοποιημένες μεγάλες επιχειρήσεις. Μας απασχολεί, όμως, ότι στις σημερινές συνθήκες δοκιμάζεται, όχι μόνο ο δημόσιος τομέας, αλλά λόγω του σκληρού ανταγωνισμού των πολυεθνικών δοκιμάζονται και σύγχρονες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ - εξήγησε - θα σημάνει γενικότερο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία και, βεβαίως, θα ασκήσει επίδραση και στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι, αν βρεθούν σε δύσκολη θέση, δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως έχουν οι επιχειρηματίες, η εργοδοσία. Γι' αυτούς, και μία επιχείρησή τους να μην πάει καλά, θα πάνε καλά οι υπόλοιπες. Αλλά τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν παντού το μεγάλο πρόβλημα της αβεβαιότητας και της ανεργίας;"

"Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΚΟΜ πρέπει να συμπαραταχτούν με τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και να παλέψουν για να σταματήσει το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα", υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα

Αναφερόμενη στην πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο, τόνισε ότι "η πιο πατριωτική πολιτική είναι η πολιτική που στηρίζει την παραγωγική βάση της χώρας, την αναπτύσσει και την εκσυγχρονίζει, η καλύτερη άμυνα είναι η ισχυρή οικονομία. Να μην αναγκάζεται η χώρα να τρέχει στο δανεισμό και να εξαρτάται από τους ξένους. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ μπορεί να τον οδηγήσει σε εξάρτηση από τους ξένους. Οταν μια επιχείρηση δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, μπορείς να την ελέγχεις, ακόμα και να αντιπαρατεθείς μαζί της αν θεωρείς ότι κάτι δεν κάνει καλά. Τους ξένους δεν μπορείς να τους ελέγχεις, χάνεις τη δυνατότητα οποιασδήποτε παρέμβασης, χώρια η ανεργία", κατέληξε η ΓΓ του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισκέφθηκε τους χώρους εργασίας και είχε συνάντηση με τη διοίκηση, η οποία την ενημέρωσε για την πορεία της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ