Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνταξιούχοι; Συζήτηση να γίνεται...

Γενικολογίες και "κοστολόγια" από τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος συναντήθηκε χτες με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

Την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να... συζητήσει για την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη, απέσπασαν κατά τη χτεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ε. Γιαννόπουλο τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΕ.

Σχετική μελέτη για τα οικονομικά στοιχεία, που συνδέονται με την ικανοποίηση του αιτήματος για την άμεση επανασύνδεση, θα δοθεί στο υπουργείο σε μια βδομάδα από τον διοικητή του ΙΚΑ Γ. Σολωμό,που συμμετείχε στη συνάντηση.

Γενικά το αποτέλεσμα αυτής της πρώτης συνάντησης ΓΣΕΕ - υπουργείου ήταν αόριστο και περιορισμένο, αφού ο υπουργός εξέφρασε κυρίως την πρόθεσή του να συστήσει επιτροπές που θα μελετήσουν τα ζητήματα που έθεσε η ΓΣΕΕ και δεν ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ακόμα και στα ζητήματα για τα οποία έγινε ιδιαίτερη αναφορά.

Παρ' όλα αυτά, η ΓΣΕΕ σημειώνει σε ανακοίνωση της ότι από την πλευρά του υπουργού Εργασίας υπήρξε "προσέγγιση" στο θέμα των συντάξεων και "συμφωνία, συναντίληψη" για τις Επιθεωρήσεις Εργασίας και το νομοσχέδιο για την "αντιμετώπιση" της ανεργίας.

Για τις Επιθεωρήσεις Εργασίας εκφράστηκε η "συναντίληψη" ότι πρέπει να επανέλθουν στον έλεγχο του υπουργείου Εργασίας και να αναβαθμιστούν. Σχετικά με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας - που σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί θα εξυπηρετήσει περισσότερο τους εργοδότες παρά τους ανέργους και τους εργαζόμενους - ειπώθηκε ότι "συμφωνήθηκε" να προχωρήσει η κατάρτισή του σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ