Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΩΝΙΑΣ
Ο λαός μας δε χρειάζεται "προστάτες"

Με έκπληξη οι ομογενείς Ελληνες της Γερμανίας παρακολούθησαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης κατά την πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο. Οπως αναφέρει ψήφισμα διαμαρτυρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας, η κυβερνητική στάση επιβεβαίωσε τον εγκλωβισμό της ελληνικής πολιτικής στα τυχοδιωκτικά σχέδια των "φίλων" και "συμμάχων".

"Καλούμε, τονίζουν οι ομογενείς της Κολωνίας, την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική του "βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα" και να προχωρήσει σε μία πολιτική πυγμής προς τους δήθεν "προστάτες" μας, στηριζόμενη αποκλειστικά και μόνο στο λαό μας".

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, αφού το ΝΑΤΟ στηρίζει την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και καλείται η ελληνική κυβέρνηση να αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Και το ψήφισμα καταλήγει:

"Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες στους διεθνείς οργανισμούς για σωστή και πλήρη ενημέρωση. Παράλληλα, να καταγγείλει και να ξεσκεπάσει τη στάση των ίδιων, αλλά και των υπεύθυνων που υποκινούν και υποβοηθούν τον τούρκικο επεκτατισμό μέσα στα πλαίσια της Νέας Τάξης Πραγμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ