Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ισχυρές αντεπιθέσεις του στρατού σε αντικαθεστωτικούς

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Πολύ κοντά στην πλήρη ανακατάληψη της πόλης Χομς, κάτι που εφόσον συμβεί θα αποτελέσει σημαντικό βήμα σε συμβολικό επίπεδο δεδομένου ότι η Χομς αποτέλεσε και αποτελεί προπύργιο των αντικαθεστωτικών, βρίσκεται ο συριακός στρατός. Αυτό μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ αλλά επιβεβαιώνουν και πηγές προσκείμενες στους αντικαθεστωτικούς.

Σφοδρές μάχες μαίνονται και στο Χαλέπι, ενώ για πρώτη φορά χτες συγκρούσεις ξέσπασαν στο χωριό Μπάιντα, πολύ κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Μπανιάς, στη βορειοδυτική Συρία, όπου η συριακή κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία των κατοίκων να την υποστηρίζει και δεν είχε ως τώρα βιώσει συγκρούσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται, σε χαμηλότερους τόνους, η προπαγανδιστική συζήτηση για τη χρήση χημικών όπλων, η οποία, μέχρι στιγμής, δε φαίνεται να καταλήγει σε κάποιο απτό συμπέρασμα. Ενώ εντείνονται οι πιέσεις προς τη συριακή ηγεσία και οι ιμπεριαλιστικές απειλές, δημοσκόπηση που διεξήχθη στις ΗΠΑ από την «Ipsos» και μεταδόθηκε από το πρακτορείο «Ρόιτερς» δείχνει ότι το 61% των Αμερικάνων δεν επιθυμεί άμεση στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στις συγκρούσεις στη Συρία και το 44% συνεχίζει να μην την επιθυμεί ακόμη και αν αποδειχθεί η χρήση χημικών όπλων, ενώ υπό τις ίδιες συνθήκες μόλις το 27% τάσσεται υπέρ μιας αμερικανικής επέμβασης. Το συμπέρασμα της έρευνας, όπως σημειώνεται, είναι ότι ο αμερικανικός λαός έχει «κουραστεί» από την κατοχή στο Αφγανιστάν, από την επέμβαση και κατοχή στο Ιράκ και από την πιο πρόσφατη επέμβαση στη Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ