Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Στήριξη ΠΑΣΚΕ στο ξεπούλημα

Στήριξη στα σχέδια της κυβέρνησης για ολοκληρωτικό ξεπούλημα του ΟΤΕ, προσφέρουν οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστές. Την ώρα που η πλειοψηφία του Οργανισμού περνά σε ιδιώτες - σε αντίθεση με τις προεκλογικές «δεσμεύσεις» Παπαντωνίου και Μαντέλη - αυτοί σχεδιάζουν να αντιδράσουν με... εθιμοτυπικού χαρακτήρα παραστάσεις, συνεντεύξεις και αφισούλες. Την ίδια ώρα, οι ταξικές δυνάμεις του χώρου επιμένουν στην επιλογή του αγώνα, με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, διαρκείας.

Συγκεκριμένα, χtες συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργαζομένων - ΟΤΕ (ΟΜΕ), για να εξετάσει την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει σύντομα άλλο ένα 15% των μετοχών του Οργανισμού σε ιδιώτες. Απόφαση, που σημαίνει ότι το δημόσιο περιορίζεται σε ένα 36%, με τους ιδιώτες να ελέγχουν 64% του Οργανισμού.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΟΜΕ, Π. Κοτρώνης, πρότεινε μέχρι το Πάσχα συναντήσεις με υπουργούς και τη διοίκηση του ΟΤΕ και την έκδοση αφίσας. Μετά το Πάσχα, παραχώρηση συνέντευξης Τύπου, παράσταση στο ΔΣ του ΟΤΕ, δικαστικές προσφυγές για αντισυνταγματικές ρυθμίσεις κλπ. Πρότεινε ακόμα και το ζήτημα της απώλειας του πλειοψηφικού πακέτου για το δημόσιο, να συζητηθεί μαζί με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2001, προφανώς για να αξιοποιηθεί... μια αύξηση στους μισθούς, προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση των εργαζομένων στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα. Ετσι η ηγεσία της ΟΜΕ και «αγώνα» θα καυχάται ότι έκανε και αυξήσεις θα υποστηρίζει ότι πέτυχε. Οι προτάσεις αυτές δε βρήκαν σύμφωνες τις λοιπές παρατάξεις, και ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις, στη δευτερολογία παρέπεμψε για αποφάσεις για κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα.

Από την πλευρά της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης - ΟΤΕ», ο Τ. Κλάδης θύμισε ότι το ΔΣ της ΟΜΕ, από το φθινόπωρο ακόμα - τον καιρό που ψηφιζόταν στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η τροπολογία για μείωση του δημόσιου ελέγχου στον Οργανισμό σε ποσοστό κάτω του 51% - έλαβε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας, ενάντια στην υλοποίηση της τροπολογίας. Υπογράμμισε ότι όσα πρότεινε η πλειοψηφία δε συνιστούν πρόγραμμα δράσης και κάλεσε έστω και την ύστατη στιγμή να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ