Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Κώστας Λιαπάτης

Σήμερα, στις 2.30 μ.μ. στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου η πολιτική κηδεία

«Εφυγε» πρόωρα και ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Κυριακή, ο Κώστας Λιαπάτης, στέλεχος του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Η πολιτική του κηδεία θα γίνει σήμερα, Τρίτη 14 Μάη, στις 2.30 μ.μ. στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Τον Κώστα Λιαπάτη «αποχαιρετά», με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, της οποίας ήταν μέλος:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αποχαιρετά τον συνάδελφο και συναγωνιστή, τον σύντροφο Κώστα Λιαπάτη, που σήμερα έφυγε πρόωρα και απροσδόκητα από τη ζωή.

Ο σύντροφος Κώστας, παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καθώς και μέσα από άλλες θέσεις ευθύνης στον κλάδο και στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ, ήταν οργανωτής και μπροστάρης σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, στη μάχη του μεροκάματου, στις απολύσεις.

Τον διέκρινε η μαχητικότητα, η συνέπεια, η σταθερότητα και η πίστη στα οράματα, στα ιδανικά και στην ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης. Συγκέντρωνε όλες εκείνες τις αρετές που χαρακτηρίζουν τους πρωτοπόρους εργάτες στην πάλη απέναντι στο κεφάλαιο.

Πρωτοπόρος και "πανταχού παρών" στα εργοστάσια και στον κλάδο, υπηρετώντας με ταξικό σθένος τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο εργατικής τάξης, μας αφήνει κληρονομιά το παράδειγμα της αγωνιστικής ζωής, την πρωτοπόρα και καθημερινή ακούραστη δράση του.

Η παρουσία του συντρόφου Κώστα θα είναι δίπλα μας. Στα συλλαλητήρια και στις απεργίες των επόμενων ημερών αλλά και σε όλες τις φάσεις της ταξικής πάλης, στο δύσκολο αγώνα για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα παιδιά, στους συγγενείς και στους φίλους του συντρόφου μας Κώστα».

Συλλυπητήρια μηνύματα

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, της οποίας ήταν πρόεδρος, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Το ΔΣ της Ομοσπονδίας υπόσχεται στον σύντροφο Κώστα ότι τιμώντας τη μνήμη του θα αγωνιστεί με το ίδιο πάθος και όραμα που ο ίδιος μας είχε εμπνεύσει. Θα σε θυμόμαστε πάντα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που θα έρθουν. Η αγωνιστική σου στάση είναι φάρος για μας και θα κάνουμε τα πάντα να τη μεταδώσουμε σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο».

Συλλυπητήρια μηνύματα έχουν στείλει, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Τα συλλυπητήριά της εκφράζει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ