Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες

  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Θέλουμε να καλέσουμε ως ΚΚΕ όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς, να φτιάξουμε ένα πραγματικά γιγάντιο κίνημα πάλης, αντεπίθεσης, σε γραμμή ρήξης, ανατροπής, ριζικών αλλαγών
  • Πλούσιος και δημιουργικός διάλογος αναπτύχθηκε στη διάρκεια της συνάντησης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών Οργανώσεων και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία

Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά όλες τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες, όλες τις ηλικίες. Αφορά τις συντάξεις, την Υγεία, την Πρόνοια. Ολα έχουν μπει σε κίνδυνο. Κάθε επιμέρους μάχη για να μπει εμπόδιο στα νέα σχέδια ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, να έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, με βασικά χαρακτηριστικά:

  • Να σηκώσουν το βάρος της χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης τα μονοπώλια και το κράτος τους και όχι η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.
  • Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, με εξειδίκευση κατά κλάδο, τομέα οικονομίας, φύλο, ηλικία, ειδικά για τα ΑμΕΑ.
  • Να υπάρξει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή απασχόληση και συμβάσεις έργου.
  • Να αυξηθούν οι συντάξεις, να μειωθούν τα όρια ηλικίας, να βελτιωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

ΣΕΛ.  7   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ