Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΕΒΓΑΛ»
Δυναμώνει η ολόπλευρη αλληλεγγύη στους απεργούς

Οικονομική βοήθεια παρέδωσε η ΟΓΕ. Μηνύματα συμπαράστασης από τη Γερμανία

Ακλόνητοι συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα για 21η μέρα σήμερα οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του ομίλου, χωρίς καμιά μείωση μισθών.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν και σε καταγγελία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στην Επιθεώρηση Εργασίας Ανω Λιοσίων, ενώ ταυτόχρονα περιμένουν τις απαντήσεις της εργοδοσίας στα αιτήματά τους, η οποία είχε δεσμευθεί πως θα τις δώσει μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, αύριο, Παρασκευή το πρωί, προχωρούν σε Γενική Συνέλευση, όπου και θα εξετάσουν τη συνέχιση του αγώνα τους.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΟΓΕ και του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας, που παρέδωσαν συμβολικό ποσό ως οικονομική βοήθεια που συγκέντρωσαν για τη στήριξη του αγώνα τους. Χτες, την αλληλεγγύη του μετέφερε το Σωματείο Εργαζομένων «Carrefour - Μαρινόπουλος - DIA» του παραρτήματος Νέου Ηρακλείου. Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν αυθόρμητα και διάφοροι εργαζόμενοι, οι οποίοι περνάνε μπροστά από την πύλη του εργοστασίου και αφήνουν ένα συμβολικό ποσό ή μια σακούλα τρόφιμα για την ενίσχυση του αγώνα των απεργών.

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε το Περιφερειακό Γραφείο Στουτγάρδης της Ενωσης Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά και τα Εστιατόρια. Σε αυτή σημειώνουν οι Γερμανοί συνδικαλιστές: «Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και υποστήριξή μας στον απεργιακό σας αγώνα σας για δίκαιες αμοιβές και μισθούς και, πάνω απ' όλα για την καταβολή των νόμιμων απαιτήσεών σας για δεδουλευμένα 4 μηνών. Γνωρίζουμε τέτοιες καταστάσεις και από τη στάση των εργοδοτών στη Γερμανία. Γι' αυτό ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αγώνα σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ