Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΓΕ
Καταγγέλλει την απόλυση της μωρομάνας

Την απόλυση εργαζόμενης από τη φαρμακευτική εταιρεία «Nutrimedica», μόλις 10 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΓΕ και καλεί τις γυναίκες να παλέψουν για κοινωνική αναγνώριση και ουσιαστική προστασία της μητρότητας.

Η ΟΓΕ σημειώνει πως «η απόλυση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η εργοδοσία τη μητρότητα και το δικαίωμα των γυναικών σε αυτή. Παράλληλα, κάνει για ακόμα μια φορά καθαρό πως μπροστά στα συμφέροντα της εργοδοσίας κουρελιάζονται και οι στοιχειώδεις νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν για τη μητρότητα. Κι αυτό γιατί η εργαζόμενη απολύθηκε 10 μήνες μετά τον τοκετό, ενώ ο νόμος απαγορεύει την απόλυση της εργαζόμενης μητέρας για 18 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού. Επιπλέον, ο εκδικητικός χαρακτήρας της απόλυσης, αφού η εργαζόμενη είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ απολυμένων συναδέλφων της σε δικαστική διαμάχη τους με την εταιρεία, αλλά και η μήνυση στην οποία προχώρησε ο εργοδότης σε βάρος της, υπογραμμίζουν το βαθμό στον οποίο έχει σήμερα αποθρασυνθεί η εργοδοσία, ενισχυμένη με το αντιλαϊκό - αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, το οποίο της έχουν εξασφαλίσει διαδοχικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, υλοποιώντας τη στρατηγική της ΕΕ.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόλυση, η ΟΓΕ τονίζει στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων: Τα κέρδη των επιχειρήσεων θρέφονται από τον απλήρωτο μόχθο των εργαζομένων, από την καταδίωξη της μητρότητας ως "κόστος", από την καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών και όλων γενικά των εργαζομένων. Στην προσπάθεια να θυσιαστεί κάθε εργατικό δικαίωμα στο βωμό της "ανταγωνιστικότητας" να απαντήσουμε με πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για κοινωνική αναγνώριση και προστασία της μητρότητας, δυναμώνοντας το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, την Κοινωνική Συμμαχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ