Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε αδράνεια εδώ και μια διετία με ευθύνη της πλειοψηφίας

Καταγγελία της ΔΗΠΑΚ Μισθωτών Γιατρών

Ο Σύλλογος Εμμισθων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΙΙΝΑΠ) έκανε αρχαιρεσίες πριν δύο χρόνια αλλά το εκλεγμένο, τότε, εφταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε συγκροτήθηκε σε σώμα ούτε πήρε καμιά απόφαση για απεργία ή κάποια κινητοποίηση με ευθύνη της «Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών» (ΑΡΣΙ), που είχε την απόλυτη πλειοψηφία εδρών.

«Πρακτικά το σωματείο έχει μετατραπεί σε σφραγίδα και δε λειτουργεί και με αυτούς τους όρους δυναμιτίζεται και η αναγκαιότητα μαζικοποίησής του» όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Μισθωτών Γιατρών. Μετά από πιέσεις από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του ΣΕΙΙΑΝΑΠ (12/5/2013). Ομως, όπως καταγγέλλει η ΔΗΠΑΚ, «Οι "επαναστάτες" της ΑΡΣΙ, ξεπερνώντας ακόμα και τους πιο γραφειοκράτες κυβερνητικούς εργατοπατέρες, συνεχίζουν την υπονόμευση κάθε προσπάθειας να λειτουργήσει το σωματείο μισθωτών γιατρών. Υπονόμευσαν ακόμα και την προσπάθεια σύγκλησης ΓΣ του σωματείου, εμφανίστηκαν με δύο εκπροσώπους τους (ενώ έχουν 5 εκλεγμένους στο ΔΣ), για να βάλουν θέμα απαρτίας και να αποχωρίσουν από τη συνέλευση! Επιδιώκουν διά της διολισθήσεως και της αναβολής, να μη γίνουν άμεσα εκλογές. Σαν κλασικοί γραφειοκράτες θέλουν να κρατήσουν ένα σωματείο σφραγίδα έχοντας στο μυαλό τους όχι το πώς να μαζικοποιηθεί και να λάβει αγωνιστικά χαρακτηριστικά αυτό το σωματείο, αλλά το πώς θα διατηρήσουν τον έναν αντιπρόσωπο της ΑΡΣΙ στο συνέδριο της ΟΣΝΙΕ».

Και η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ καταλήγει: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να βγάλουν συμπεράσματα για την κατάντια των ψευτοεπαναστατών της ΑΡΣΙ. Να στηρίξουν την προσπάθεια της ΔΗΠΑΚ και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να λειτουργήσει, να λάβει αγωνιστικά χαρακτηριστικά και ταξικό προσανατολισμό και να μαζικοποιηθεί το σωματείο μας. Να στηρίξουν την προσπάθεια των συναδέλφων που ήταν παρόντες στη γενική συνέλευση και στήριξαν την απόφαση για άμεση σύγκληση εκλογοαπολογιστικής ΓΣ και διενέργεια εκλογών. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που υπονομεύουν και αντιπαλεύουν κάθε προσπάθεια ζωντανέματος του σωματείου, την ώρα που καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και επεκτείνονται οι ατομικές, την ώρα που η ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών εκμεταλλεύεται τη συντριπτική πλειοψηφία ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων με εξευτελιστικές συμβάσεις με δελτία παροχής υπηρεσιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ