Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο από το ΚΚΕ

ΕΕ και λαϊκή ευημερία είναι ασυμβίβαστα, είπε ο Γ. Τούσσας, ευρωβουλευτής του Κόμματος, σε συζητήσεις για την ΟΝΕ, την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ενωση και την «έκθεση προόδου» της ΠΓΔΜ

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον «κοινωνικό πυλώνα της ΟΝΕ», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ο δήθεν "κοινωνικός πυλώνας" της ΟΝΕ είναι ανύπαρκτος, ασυμβίβαστος με τη φύση της και το χαρακτήρα της ΕΕ. Το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζομένων το μετατρέψατε σε "απασχολησιμότητα", χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, 27 εκατομμύρια άνεργοι και 120 εκατομμύρια κάτω από το όριο της φτώχειας, απόλυτη εξαθλίωση για τους λαούς στα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Τα σχέδια και οι προτάσεις για εμβάθυνση της Οικονομικής Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ) δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα, βαθαίνουν ακόμη περισσότερο τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, μεγαλώνουν την επιθετικότητα των μονοπωλίων ενάντια στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στα κράτη - μέλη της ΕΕ, στους λαούς όλου του κόσμου».

Σε άλλη παρέμβαση, σχετικά με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ενωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι κοροϊδία των λαών ότι η τραπεζική ένωση θα επιφέρει ρύθμιση και έλεγχο της χρηματοπιστωτικής αγοράς, του παρασιτισμού και της κερδοσκοπίας των τραπεζών. Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ενωση που δημιουργείτε, είναι μηχανισμός μεγαλύτερης συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του τραπεζικού κεφαλαίου, για τη χρηματοδότηση και την ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων, καθώς και ελεγχόμενης καταστροφής κεφαλαίων».

Τέλος, στη χτεσινή συνεδρίαση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την Εκθεση προόδου του 2012 για την ΠΓΔΜ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το σχετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «χαιρετίζει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να εντάξει τις στρατιωτικές δυνάμεις στις κατοχικές δυνάμεις της ΕΕ (EUFOR ALTHE) στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις της ΕΕ, επιδίδεται σε χυδαίο αντικομμουνισμό και σε "κυνήγι μαγισσών", ζητάει την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δίνει έδαφος στον εθνικισμό, στο εθνοτικό μίσος και φανατισμό, στο εσωτερικό και με τις γειτονικές χώρες».

Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, είναι αντίθετο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, για τους ίδιους λόγους όπως και για την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ