Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο πρώτος λόγος στους εργοδότες και επίσημα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Για την απόλυτη προσαρμογή της λειτουργίας του ΟΑΕΔ στις «ανάγκες» και «ιδιαιτερότητες» της «αγοράς» διαβεβαίωσε χτες ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, Θ. Αμπατζόγλου, σε ραδιοφωνική εκπομπή του «ΑΛΦΑ». Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ: «τα πάνω - κάτω θα φέρει ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων του Οργανισμού με στόχο την ουσιαστική καταπολέμηση της ανεργίας».

Τί ακριβώς εννοεί ο διοικητής διευκρινίζεται παρακάτω: «... θα αλλάξει το μοντέλο των προγραμμάτων και αυτά θα σχεδιάζονται μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς και εργοδοτικούς φορείς και θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς. Με τον τρόπο αυτό ο Οργανισμός θα καταρτίζει προγράμματα πιο κοντά στην αγορά, πιο αποτελεσματικά...».

Τι ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ: Τα ολοκληρωμένα αλλά και τα ήδη δρομολογημένα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας του ΟΑΕΔ - που αξιοποιούνται παράλληλα ως όπλο για το τσάκισμα των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων - δεν επαρκούν. Η «αγορά», δηλαδή οι επιχειρηματίες, θέλουν να έχουν πιο αποφασιστικό λόγο τόσο για την εκτέλεσή τους όσο και για τους όρους (προφανώς ακόμα χειρότερους) με τους οποίους οι άνεργοι θα συμμετέχουν σε αυτά. Ισως, για παράδειγμα τα 400 και τα 460 ευρώ που θα εισπράξουν οι νέοι μέχρι 29 ετών που υποτίθεται ότι αρχικά θα καταρτιστούν και στη συνέχεια θα κάνουν «πρακτική άσκηση» για πέντε μήνες σε επιχειρήσεις, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», είναι πολλά... Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο νέος διοικητής φρόντισε έγκαιρα να ξεκαθαρίσει ότι ο ΟΑΕΔ είναι στην υπηρεσία των εργοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ