Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Διακοπή εισαγωγών παιδιών προτείνει η πλειοψηφία του σωματείου

Την κυβερνητική πολιτική των περικοπών και της συρρίκνωσης των υπηρεσιών Πρόνοιας επιλέγει να στηρίξει η πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα». Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ υποστήριξαν για ακόμη μια φορά την παύση των εισαγωγών εγκαταλειμμένων και απροστάτευτων παιδιών, με τον ισχυρισμό πως αυτό αποτελεί μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Κέντρου!

Με τη στάση και τις προτάσεις της, η διοίκηση του σωματείου όχι μόνο δεν «πιέζει» την κυβέρνηση, αλλά και συναινεί, προσφέρει στήριξη στα ίδια τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, τη συρρίκνωση των υπηρεσιών και του προσωπικού, των εισαγωγών και των διαδικασιών για υιοθεσία.

Αλλωστε και πριν από δυο χρόνια μετά από πρόταση της πλειοψηφίας του σωματείου του Κέντρου, η διοίκηση είχε καταφύγει στο σταμάτημα των εισαγωγών επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού. Τέτοιες προτάσεις όχι μόνο δε βοηθούν στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά συμβάλλουν στην υποβάθμιση των δημόσιων δομών Πρόνοιας με συνέπεια να γιγαντώνονται οι ιδιώτες στον τομέα της προστασίας του παιδιού χωρίς οικογένεια. Βασικός μοχλός υποβάθμισης είναι η έλλειψη προσωπικού, όπου η συγκεκριμένη πλειοψηφία ζητά να «μπαλωθούν» τα κενά με προσωρινούς εργαζόμενους μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Δεν προκαλεί επομένως καμία έκπληξη που δε συζητήθηκαν καν οι εξελίξεις στις ΣΣΕ, ούτε ορίστηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων, όπως πρότεινε η Αγωνιστική Ενότητα «Μητέρα» προκειμένου να διεκδικηθεί μαζί με τους μαζικούς φορείς της περιοχής: Στελέχωση του Κέντρου με μόνιμο προσωπικό και να ανοίξουν όλα τα τμήματα. Αντ' αυτού η πρόεδρος έφτασε στο σημείο να ζητήσει να απαγορευτεί η ανάρτηση κομματικών ανακοινώσεων - και κυρίως του ΚΚΕ - λες και η απόφαση για διακοπή εισαγωγών και μόνιμων προσλήψεων δεν αποτελεί θέση κανενός κόμματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ