Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Καλεί σε πάλη ενάντια στη συρρίκνωση του νοσοκομείου

Επειδή «ο καρκίνος δεν περιμένει» η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο «Μεταξά» (πλειοψηφεί η αγωνιστική παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ) μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των γιατρών, ανέλαβε την πρωτοβουλία, με πρώτο σταθμό την προχτεσινή σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο, να ενημερώσει τους φορείς και συνολικά το λαό του Πειραιά για τη ρότα σταδιακής συρρίκνωσης του νοσοκομείου που έχει χαράξει η αντιλαϊκή πολιτική. Να προβάλει την επιτακτική ανάγκη της οργάνωσης δυνάμεων και ανάπτυξης δυναμικών αγώνων με διεκδικητικό πλαίσιο: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμία συγχώνευση, κατάργηση κλινικής, πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας, κανένας άνεργος, ανασφάλιστος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προάσπιση και διεύρυνση της ενιαίας και αποκλειστικά δωρεάν Υγείας και Πρόνοιας για όλο τον πληθυσμό.

Ανοίγοντας τη σύσκεψη, ο Νίκος Μπουντούρογλου εκ μέρους της ΕΙΝΑΠ «Μεταξά», ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για τις τεράστιες ελλείψεις που συνεχώς αυξάνονται σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο με αποτέλεσμα ανάμεσα σε άλλα τραγικά, την αύξηση του χρόνου αναμονής ακόμα και για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία και έναρξη της θεραπείας μετά από 2 με 3 μήνες «παρόλο που ο καρκίνος δεν περιμένει». Αυτά στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, το οποίο καλείται να εξυπηρετήσει ανάγκες ολόκληρης της πειραιώτικης περιφέρειας, ενός μεγάλου μέρους της Αττικής, της Ν. Ελλάδας και των νησιών.

Ετοιμάζεται ιδιωτική κλινική

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που το «Μεταξά» «χαροπαλεύει», η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, προχτές το απόγευμα «πέρασε» την πρόταση - πρόκληση σε βάρος του πειραιώτικου λαού, του δημάρχου Πειραιά Β. Μιχαλολιάκου να αποχαρακτηριστεί διατηρητέο ακίνητο όπου βρίσκεται το πρώην εργοστάσιο της ΗΒΗ, συνολικού εμβαδού 8.438,65 τ.μ. προκειμένου να ανεγερθεί 7ώροφη ιδιωτική κλινική που θα «ασχολείται» και με τον τομέα του καρκίνου (γενετικής ιατρικής βλαστοκυττάρων κ.ά.). Ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αποχαρακτήρισε έναν τεράστιο χώρο, που εκτός των άλλων, θα μπορούσε να δώσει μία ανάσα πράσινου και αναψυχής για τους εργαζόμενους της περιοχής. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατήγγειλαν ως τεράστιο σκάνδαλο αυτή την απόφαση και κάλεσαν το λαό της περιοχής να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα και να οργανώσει την πάλη του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιδρυματισμός σε «μικρά άσυλα» (2005-12-06 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας των γιατρών (2004-11-07 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας των γιατρών (2004-11-06 00:00:00.0)
«Επιθεώρηση» από Κ. Στεφανή (2004-01-31 00:00:00.0)
Αθλιότητα για ασθενείς και λιτότητα στους γιατρούς (2003-07-11 00:00:00.0)
Συμβολική κατάληψη (1997-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ