Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδηλώσεις για την Κούβα σε Αθήνα και Λάρισα

Από την εκδήλωση στη Δάφνη
Από την εκδήλωση στη Δάφνη
Τον, κομβικής σημασίας, ρόλο για τη στήριξη της κουβανικής επανάστασης που έχει μέχρι σήμερα διαδραματίσει και συνεχίζει να έχει η διεθνιστική αλληλεγγύη, υπογράμμισαν ο υπεύθυνος για την Ευρώπη του Διεθνούς Τμήματος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών, Πέδρο Ολμέδο Πέρες Ρούβιο, και η υπεύθυνη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, του Ινστιτούτου, Μαρία Αλέιδα ντε Ριέγο κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Δάφνης - Υμηττού. Η εκδήλωση, με τίτλο «οι εξελίξεις στην Κούβα και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού» συνδιοργανώθηκε από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ και την ΕΕΔΔΑ.

Κατά την αρχική τους παρέμβαση, οι δύο εκπρόσωποι του Ινστιτούτου αναφέρθηκαν επιγραμματικά στη σημαντική βοήθεια που προσφέρει το διαδίκτυο στην αντιμετώπιση της προπαγάνδας και των κατασκευασμένων ειδήσεων που προωθεί κατά της Κούβας ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός. Επεσήμαναν ότι κεντρική θέση στις δραστηριότητες αλληλεγγύης συνεχίζουν να έχουν η αναγκαιότητα άρσης του αποκλεισμού -στις συνέπειες του οποίου έγινε σύντομη αναφορά- και η καμπάνια για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών ηρώων. Την αρχική παρουσίαση ακολούθησε πλούσια συζήτηση στην οποία θίχτηκαν τα μέτρα «επικαιροποίησης της κουβανικής οικονομίας», όπως τα χαρακτήρισαν οι Κουβανοί προσκεκλημένοι, και υπογραμμίστηκε ότι «πρόκειται για βήματα που στόχο έχουν την ισχυροποίηση του σοσιαλισμού και δε θίγουν τις λαϊκές κατακτήσεις». Στην εκδήλωση κατατέθηκαν ιδέες για νέες δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εμπειρίες από συμμετοχή σε μπριγάδες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρέμβαση του πρέσβη της Κούβας, Οσβάλντο Μαρτίνες, ο οποίος περιέγραψε τις συνέπειες του βάρβαρου αποκλεισμού για τον κουβανικό λαό.

Με επιτυχία η εκδήλωση στη Λάρισα

Από την εκδήλωση στη Λάρισα
Από την εκδήλωση στη Λάρισα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και στη Λάρισα στην πλατεία Λαμπρούλη, (Φρούριο), εκδήλωση με το ίδιο θέμα που διοργάνωσαν ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος (Παράρτημα Λάρισας), η Γραμματεία Λάρισας της ΕΕΔΥΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στην εκδήλωση, στη οποία υπήρχε και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα Φωτιάδη, μίλησε ο Γ. Λαμπρούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας και βουλευτής του ΚΚΕ και χαιρέτισαν οι παραβρεθέντες δύο εκπρόσωποι του Κουβανικού Ινστιτούτου. Πριν την εκδήλωση, οι Κουβανοί εκπρόσωποι συναντήθηκαν με το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση της εργατικής τάξης στη χώρα μας, την καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και την κατάσταση της εργατικής τάξης στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ