Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Λίγο ακόμα για να τους φορέσουν και πατίνια!

Οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο αρνούνται τις μετακινήσεις που θα τους μετατρέψουν σε λάστιχο, για να καλυφθούν οι εκρηκτικές ανάγκες σε προσωπικό

Η εντατικοποίηση της εργασίας για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία της δύναμής της, που σχεδιάζει η 2η Υγειονομική Περιφέρειας (ΥΠΕ), για να καλύψει τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού αλλά και τις αυξημένες ανάγκες -λόγω τουρισμού- του πληθυσμού στα νησιά τη θερινή περίοδο, ξεφεύγει από κάθε όριο.

Στη δύναμη της 2ης ΥΠΕ ανήκουν τα νοσοκομεία του Πειραιά, τα ψυχιατρεία Δρομοκαΐτειο και Αττικής (Δαφνί) καθώς και τα νοσοκομεία 12 νησιών του Αιγαίου. Μάλιστα, η Διοίκηση της 2η ΥΠΕ και με δεδομένο ότι στους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι το οριστικό κλείσιμο των ψυχιατρείων μέχρι την 31.12.2015, άρχισε την «προφορική διερεύνηση» απ' το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) για τον αριθμό των οδηγών, των μικροβιολόγων, των ψυχολόγων, των ακτινολόγων και των εργαζομένων της κοινωνικής υπηρεσίας που μπορούν να μετακινηθούν στα πλαίσια της ΥΠΕ. Λόγω των «αναγκών της εποχής» σχεδιάζει να μετακινήσει μέχρι και φαρμακοποιό απ' το ΨΝΑ στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν στο χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και στη συνέχεια έγινε παράσταση στον Διοικητή του ΨΝΑ Οθ. Χαλαμπάκη. Επίσης, το ΔΣ του σωματείου εξέφρασε την αντίθεσή του στην καθήλωση με χειροπέδες ψυχικά αρρώστου μετανάστη απ' το Μπαγκλαντές με εντολή του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Χαϊδαρίου. Ο Διοικητής υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει αυτή η πρακτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ