Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Συγκέντρωση την Πέμπτη στο υπουργείο Αμυνας

Με νέα κινητοποίηση την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Αμυνας οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζουν την πάλη τους διεκδικώντας δουλειά με εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στην εκ περιτροπής εργασία με ένα μεροκάματο τη βδομάδα, που έχει επιβάλει εδώ και ένα χρόνο η εργοδοσία, επαναλειτουργία του ναυπηγείου με όλες του τις δραστηριότητες.

Τα αραβογερμανικά μονοπώλια που λυμαίνονται το ναυπηγείο, αφού τσέπωσαν 2,3 δισ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού και το μόνο που παρέδωσαν ήταν το γνωστό υποβρύχιο που γέρνει, επέβαλαν το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας σε βάρος των εργαζομένων. Πάτησαν στις πλάτες των εργατών αξιώνοντας και άλλο «ζεστό» χρήμα. Από τότε οι χίλιοι εργαζόμενοι του ναυπηγείου και οι οικογένειές τους δεν έχουν «ξαναδεί» μισθό, με αποτέλεσμα να βιώνουν την εξαθλίωση και τα συσσίτια. Το ναυπηγείο ρημάζει, το εμπορικό του τμήμα, με βάση απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών του στοιχείων, ενώ τα μονοπώλια δεν έχουν αποκλείσει και το λουκέτο αν δεν γίνουν δεκτές οι αξιώσεις τους.

Η αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή» Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να βγουν στο προσκήνιο και να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα δικά τους χέρια. Τους καλεί να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που διευκολύνοντας εργοδοσία και κυβέρνηση προβάλλουν ως «αιτήματα» των κινητοποιήσεων το να δοθούν «ειλικρινείς απαντήσεις» από τους υπουργούς... «Απορρίπτουμε την παρουσία κάθε ιδιώτη. Οι Ιδιωτικοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα» επισημαίνει η ΕΕΝΣ και υπογραμμίζει: Παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου για το δημόσιο ενιαίο φορέα που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία με βάση τις τεράστιες ανάγκες της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ