Τετάρτη 5 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΚΕ - ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Η μετατροπή του αθλητισμού σε εμπόρευμα αιτία των προβλημάτων

Ο επικεφαλής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θ. Λιάππης, και ο Ν. Αμπατιέλος, μέλος του αντίστοιχου Τμήματος στο ΚΣ της ΚΝΕ, συναντήθηκαν χτες με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων. Τον ΠΣΥΑΣ εκπροσώπησαν οι Π. Καρυδάς (πρόεδρος), Ν. Βυθούλκας (αντιπρόεδρος), Δ. Παπαχριστοπούλου (ειδική γραμ.), Αλ. Κάσκας (μέλος). Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι (και) στα αθλητικά σωματεία.

Οπως σε άλλους κλάδους και οι εργαζόμενοι στον αθλητισμό βιώνουν ένα εργασιακό μεσαίωνα. Με «κουρέματα» μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, τσεκούρωμα εργατικών δικαιωμάτων, αβέβαιο «αύριο». Οι εκπρόσωποι του ΠΣΥΑΣ - μεταξύ άλλων - ανέφεραν ότι «...το πρόβλημα από το 2010 γεωμετρικά μεγεθύνεται, με αφορμή τα άσχημα οικονομικά των ομοσπονδιών και τις συνεχώς μειούμενες επιχορηγήσεις. Η μια μετά την άλλη οι ομοσπονδίες προχωρούν σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, επιβολή εκ περιτροπής εργασίας κλπ. Οφείλονται δεδουλευμένα από 3 ως και 8 μήνες. Και η επόμενη μέρα δείχνει ακόμα χειρότερη».

Ο Θ. Λιάππης, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως «η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την καπιταλιστική κρίση, ως αφορμή, για να προωθήσει ταξικές, αντεργατικές πολιτικές. Οι περικοπές έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και στα σωματεία σε απόγνωση. Τους μετατρέπουν σε σύγχρονους σκλάβους, τους οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση. Η αιτία της υφιστάμενης πολιτικής βρίσκεται στις λογικές - που έχουν εφαρμόσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις - και είχαν ως στόχο και τη μετατροπή του αθλητισμού σε εμπόρευμα.

Πρέπει και οι εργαζόμενοι στον αθλητισμό να βγάλουν συμπεράσματα. Να κατανοήσουν π.χ. ότι ο ρόλος του κράτους δεν είναι ουδέτερος αλλά αντίθετα μέσα από όσα εφαρμόστηκαν, είχε ως απώτερο στόχο να αλλοτριώσει συνειδήσεις, να πάρει τον έλεγχο των ομοσπονδιών, να ελέγξει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού και διατήρησης αυταπατών. Και οι εργαζόμενοι στον αθλητισμό, έχουν τ' απαραίτητα δεδομένα για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, πρέπει και οι ίδιοι να επαναξιολογήσουν την εν γένει στάση και τις επιλογές τους. Εμείς σε ό,τι χρειαστείτε θα είμαστε δίπλα σας, εντός και εκτός Βουλής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτείται αύξηση της χρηματοδότησης του αθλητισμού με βάση τις πραγματικές ανάγκες (2022-09-27 00:00:00.0)
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης (2022-02-09 00:00:00.0)
Να υπάρξει πλήρης χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών (2021-11-12 00:00:00.0)
Για να φοβηθεί ο νοικοκύρης... (2021-01-30 00:00:00.0)
«Αντίθετος με τις αρχές του αθλητικού κνήματος» (2020-09-23 00:00:00.0)
Σε έξωση για λόγους συμφερόντων (2010-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ