Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ - ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ
Καμιά αναμονή απέναντι σε προβλήματα που «καίνε»

Με εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΕΒΟ στη Μάνδρα και στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο συζήτησαν χτες στελέχη του Κόμματος

απο την συζήτηση στην ΕΒΟ
απο την συζήτηση στην ΕΒΟ
Με ρυθμό που εντείνεται συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της περιοχής του Θριασίου. Η παρέμβαση σχεδιάζεται και υλοποιείται από τις Τομεακές οργανώσεις Θριασίου και Βιομηχανίας του ΚΚΕ και θα κορυφωθεί με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 18 Ιούνη στην πλατεία της Ελευσίνας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο περιόδευσε χτες το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας. Συζήτησε με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στα πλυντήρια και τις τεχνικές υπηρεσίες, με τις τραπεζοκόμους που το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήθηκαν για μια σειρά απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθούσε ο εργολάβος, ενώ μίλησε σε σύσκεψη με νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό. Σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, την ανάγκη να απαντήσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργηθεί στο λαό κλίμα αναμονής και προσδοκίες για «φως στο τούνελ» και ανάκαμψη της οικονομίας, με ένταση του αγώνα, με οργάνωση στα σωματεία και δράση μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές. Τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα γίνει επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της πάλης για φλέγοντα ζητήματα, ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα επιβίωσης, ακόμα και διαδικασίες κατασχέσεων, για να μη βρεθεί κανένας μόνος του απέναντι στην Εφορία, στο δικαστικό κλητήρα. Κάλεσε τους εργαζόμενους με αγωνιστική αισιοδοξία να συσπειρωθούν δίπλα στο ΚΚΕ στον καθημερινό αγώνα.

Από τη συζήτηση με τις τραπεζοκόμους στο «Θριάσιο» νοσοκομείο
Από τη συζήτηση με τις τραπεζοκόμους στο «Θριάσιο» νοσοκομείο
Με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ) στη Μάνδρα συζήτησε χτες ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ, ενώ συναντήθηκε και με τη διοίκηση του σωματείου. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων πέντε περίπου μηνών. Ο Γ. Μπαγιαρτάκης τόνισε πως η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση και για την οποία κάνουν λόγο όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα έρθει με φθηνότερους εργάτες, με νέες φοροαπαλλαγές και άλλες διευκολύνσεις στους βιομηχάνους, στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητάς» τους. Κάλεσε τους εργαζόμενους να κρίνουν με βάση την πείρα τους, μιας και βιώνουν τη συρρίκνωση της αμυντικής βιομηχανίας και τις συνέπειές της. Υπογράμμισε πως ο λαός δεν πρέπει να τρέφει καμία ελπίδα ότι ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης, όπως αυτό που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αποδειχθεί θετικό για τους εργαζόμενους, αφού ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης έχει τους νόμους του ανεξάρτητα από το «μοντέλο» διαχείρισης. Να δουν καθαρά ότι αντίπαλός τους είναι το κεφάλαιο και σύμμαχός τους ο κάθε εργαζόμενος, φτωχός αγρότης, αυτοαπασχολούμενος και να οικοδομήσουν τη Συμμαχία που θα παλέψει μέχρι να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα δράσης συνεχίζεται με καθημερινές εξορμήσεις στα σχολεία, στα μικρομάγαζα, στις γειτονιές της περιοχής, με περιοδείες και ομιλίες σε εργασιακούς χώρους. Την Παρασκευή 7 Ιούνη στις 7 το πρωί στα συνεργεία της ΔΕΗ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο θα περιοδεύσει ο Ηλίας Σταμέλος, στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ με τους εργαζόμενους στην 1η ΕΜΑΚ Ασπροπύργου θα συζητήσει στις 9 το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επιπλέον, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη νεολαίας στα γραφεία του ΚΚΕ στον Ασπρόπυργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ