Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕ-ΔΕΗ
Διέξοδος η ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας»

«Η αλλαγή πορείας της ΕΤΕ-ΔΕΗ μπορεί να αποτελέσει βήμα στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα (...) Να ανοίξει η προοπτική για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ, την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και των αιτιών που τη γεννούν», σημειώνει στη διακήρυξή της η «Αγωνιστική Συνεργασία», αναδεικνύοντας την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δύναμης, μαζικής ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της, στις εκλογές που γίνονται αύριο και μεθαύριο στην Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ - ΔΕΗ).

Ενα από τα χαρακτηριστικά των εκλογών είναι η εμφάνιση νέων παρατάξεων που, αλλάζοντας όνομα, προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, να κρύψουν ότι είναι σταθερά προσδεμένες στη γραμμή της ταξικής υποταγής, του συμβιβασμού. Ετσι, στις εκλογές κατεβαίνουν το ΕΑΜΕ (υπό την ηγεσία Φωτόπουλου), το ΕΠΑΔ (με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο της ΕΤΕ, Βλαστό) και η ΠΑΣΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ που είναι προϊόντα μετάλλαξης της ΠΑΣΚΕ. Επίσης, κατεβαίνουν δύο ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας» που ζήτησε και πήρε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ.

Στη διακήρυξή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνει: «Η πλειοψηφία της ΕΤΕ ΔΕΗ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ) και οι απόγονοί τους ΕΠΑΔ, ΕΑΜΕ - στα λόγια διαφωνούσε με τα μέτρα, στην πράξη όμως συμφώνησε να υπογραφεί ΣΣΕ που υιοθετεί πλήρως τα μνημόνια για μειώσεις μισθών κ.λπ. Ψήφισαν το διαχωρισμό της ΔΕΗ, προετοιμάζοντας το έδαφος για να προχωρήσει η κυβέρνηση στην πλήρη απόσχιση της Μεταφοράς, στη δημιουργία μικρής ΔΕΗ και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που έχει απομείνει (...) Απέρριψαν όλες τις προτάσεις της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" για την οργάνωση ουσιαστικών αγώνων που οι στόχοι, η μορφή και η διάρκειά τους θα αποφασίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Παρακάτω αναφέρεται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στο χτύπημα των δικαιωμάτων στην Ασφάλιση και την Υγεία κ.ά. Καταλήγοντας τονίζει την ανάγκη η ΕΤΕ να γίνει ταξικό σωματείο, όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Στην κατεύθυνση αυτή η διέξοδος είναι η αποφασιστική ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», η ενίσχυση της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ