Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΕΞΤΡΑ»
Συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα με όπλο την αλληλεγγύη

Από τη συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο
Από τη συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο
Με νέα 48ωρη απεργία που ολοκληρώνεται σήμερα, κλιμακώνουν τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «ΕΞΤΡΑ» στο Λαύριο, έχοντας τη στήριξη και αλληλεγγύη σωματείων, εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, για να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφισσάς τους, να αποκατασταθούν οι μισθοί τους με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011, να σταματήσουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Στο πλευρό των εργαζομένων, που διανύουν σήμερα την 22η μέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κατάστημα, σωματεία, εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής. Την αλληλεγγύη στους απεργούς με την παρουσία τους στη συγκέντρωση εξέφρασαν και οι Κούρδοι πρόσφυγες που πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, στο Λαύριο.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε και η Επιτροπή Ανέργων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, η οποία σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζει: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν όλοι ακολουθήσουμε τον δρόμο που εσείς χαράζετε. Αν όλοι κάναμε έτσι σε κάθε απόλυση τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, την κρίση θα την πλήρωναν αυτοί που έπρεπε, τα μονοπώλια. Ποτέ όμως για εμάς που παράγουμε δεν είναι αργά. Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί η λαϊκή συμμαχία των εργατών με τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για τη δημιουργία μιας άλλης οικονομίας που θα έχει σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών μας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων».

Τέλος, τη συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο σούπερ μάρκετ «ΕΞΤΡΑ» εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ