Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Αύριο η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Σε δίκη σήμερα συνδικαλιστές και αγρότες του εργατικού και αγροτικού κινήματος στη Ζάκυνθο

Στα δικαστήρια σέρνονται αύριο, Τετάρτη, για τρίτη φορά, καθώς οι δύο πρώτες δίκες αναβλήθηκαν, τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, με κατασκευασμένες και συκοφαντικές κατηγορίες από το υπουργείο Εργασίας. Σε ανακοίνωσή του ενόψει της δίκης το ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Την Τετάρτη 12 Ιούνη διεξάγεται η δίκη των 35 στελεχών των συνδικάτων (ομοσπονδιών και σωματείων) και του ΠΑΜΕ που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι έσπασαν την πόρτα του γραφείου του υπουργού Εργασίας.

Πρόκειται για την προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει ο υπουργός Εργασίας για να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζομένων και του ταξικού τους κινήματος για τα μέτρα που σκόπευε να πάρει σε βάρος του δικαιώματος των εργαζομένων να έχουν σύνταξη αξιοπρεπή, Πρόνοια και Υγεία.

Θυμίζουμε ότι εκπρόσωποι συνδικάτων, στελέχη του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει δομηθεί στις πελατειακές σχέσεις και όχι με τον ιδρώτα, τις κρατήσεις και το αίμα των ασφαλισμένων...». Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους για μια ακόμα φορά να καταδικάσουν την κυβερνητική προβοκάτσια και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Διώξεις και στη Ζάκυνθο

Δείγμα της έντασης της καταστολής είναι και η δίκη που γίνεται σήμερα σε βάρος δεκάδων στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Ζάκυνθο. Η δίωξη ενάντια στους Τάκη Στρούζα, πρόεδρο του ΕΚ Ζακύνθου, Δημήτρη Σούλη, μέλος της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, και σε 25 ακόμα αγρότες, ασκήθηκε το Γενάρη του 2009 επειδή συμμετείχαν σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.

Τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα και των Οικοδόμων του νησιού καταδικάζουν τη δίωξη και καλούν τους εργατοϋπάλληλους και τους αγρότες να εκφράσουν με την παρουσία τους στη δίκη, που γίνεται στις 9 π.μ., την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση των αγώνων. Σημειώνουν μάλιστα ότι οι διώξεις αυτές αλλά και οι προηγούμενες και οι υπόλοιπες, που στο νησί φτάνουν τις 17, στρέφονται κατά των δικαιωμάτων και των αγώνων όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ