Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ - ΑΚΤΙΟΥ
Νέα κινητοποίηση σήμερα

Ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία

Στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό, με εξώδικα σε βάρος των αγωνιζόμενων εργατών του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου καταφεύγει η κατασκευαστική εταιρεία ΙΟΝΙΑ για να αποτρέψει τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην απλήρωτη δουλειά, τις απολύσεις και τη μείωση μισθών. Συγκεκριμένα, ενόψει της νέας κινητοποίησης που αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργάτες για σήμερα στο εργοτάξιο του Δρυμού, η κατασκευαστική εταιρεία ΙΟΝΙΑ διώκει 30 εργάτες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας επειδή είναι απλήρωτοι μαζί με τους δεκάδες άλλους συναδέλφους 10 μήνες περίπου. Αξιώνει προκλητικά με τα εξώδικα οι εργάτες να πάνε για τζάμπα δουλειά εντός 3 ημερών και απειλεί με «οικειοθελείς αποχωρήσεις» με απολύσεις δηλαδή χωρίς αποζημιώσεις αν δε συμμορφωθούν.

Η ΙΟΝΙΑ που έχει πλέον μετά την αποχώρηση και της ΑΕΓΕΚ την αποκλειστική ευθύνη ολοκλήρωσης του παραπάνω έργου και στα 3 εργοτάξια (Κατούνας, Δρυμού, Βόνιτσας) τα οποία κατά πώς βόλευαν τα επιχειρηματικά κέρδη άλλοτε άνοιγαν και άλλοτε έκλειναν, τις τελευταίες ημέρες θέλει να ξανανοίξει το έργο.

Αγωνιά μετά και το τελευταίο κυβερνητικό τελεσίγραφο και στο φόντο της όξυνσης του καπιταλιστικού ανταγωνισμού να μην κηρυχθεί έκπτωτη και να μη χάσει από άλλη εταιρεία τα προνόμια και τις παροχές που λαμβάνει συνολικά το κατασκευαστικό κεφάλαιο από τις κυβερνήσεις χρόνια.

Οι εργάτες που δίνουν ένα σκληρό μακροχρόνιο αγώνα, σε συνθήκες σκληρής σύγκρουσης και αναμέτρησης με την εργοδοσία του κατασκευαστικού κεφαλαίου είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Οργανωμένοι στο επιχειρησιακό σωματείο με στήριγμα τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Λευκάδας, τα ταξικά σωματεία και άλλους εργαζόμενους διεκδικούν να πληρωθούν, να ανακληθούν οι απολύσεις, να μην προχωρήσει καμία μείωση μισθών.

Για το θέμα έχει ήδη καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ