Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα

Η απεργία που έγινε στις 24 Μάη στον κλάδο των εργολάβων στα έργα των δικτύων της ΔΕΗ και των θυγατρικών της (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) είχε τα πρώτα αποτελέσματα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας.

Συγκεκριμένα η εργοδοσία της εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» άρχισε να ξεπληρώνει τα δεδουλευμένα που όφειλε στους εργαζόμενους. Αυτό, σημειώνει το Σωματείο, «είναι αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων της εταιρείας στην απεργία, της αποφασιστικότητάς τους, της διεκδίκησης με όλους τους τρόπους των δεδουλευμένων. Αποφασιστικής σημασίας ήταν η στήριξη της απεργίας από τους εργάτες κι άλλων εταιρειών, που έκλεισαν τη συγκεκριμένη μέρα κι άλλα εργοτάξια. Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Αγώνες που στηρίζονται στη μαζικότητα, στην αλληλεγγύη, στην οργάνωση και πάνω απ' όλα στο ταξικό σωματείο που συσπειρώνει και ενώνει τους εργάτες».

Το Σωματείο υπογραμμίζει: «Δεν επαναπαυόμαστε. Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα σε πολλά εργοτάξια που πρέπει να λυθούν - μη καταβολή δεδουλευμένων, μειώσεις μισθών κ.ά. Είναι τέτοια η καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε, που δυστυχώς θα έρθουν κι άλλα. Ομως δεν έχουμε άλλη επιλογή απ' το να παλεύουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι μέσα από το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αγώνας θα είναι συνεχής, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Με μαχητικότητα, επιμονή και αλληλεγγύη όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερες νίκες. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξήσεις στα μεροκάματα απαιτούν στα εργοτάξια του Μετρό (2023-12-15 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας (2020-07-23 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στον «Τοξότη» (2016-08-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ