Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: «Οι όποιες δηλώσεις της κυβέρνησης περί οικονομικής ανάκαμψης φαίνονται πρόωρες, καθώς οι αριθμοί υποδηλώνουν στασιμότητα παρά την ισχυρή ανάπτυξη που χρειάζεται για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του χρέους και να πέσει η καλπάζουσα ανεργία» (από ανάλυση του πρακτορείου «Ρόιτερς» / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ: «Ενα μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητας έχει πράγματι ανακτηθεί λόγω των μειώσεων στους μισθούς. Οι εξαγωγές ωστόσο παρουσίασαν μείωση. Γιατί βέβαια ολόκληρη η Ευρώπη έχει μπει σε ύφεση» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΠΡΑΞΗ: «Από την ΕΥΔΑΠ παραδέχονται ότι πλέον χιλιάδες νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς (...) Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, έχουν γίνει 18.000 διακανονισμοί» (στα ΝΕΑ).

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: «Δεκάδες χιλιάδες παιδιά εργάζονται παράνομα στην Ελλάδα, σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες και με χαμηλά μεροκάματα, χωρίς να είναι πουθενά καταγεγραμμένα, σημειώνει ο βοηθός συνήγορος για τα δικαιώματα του Παιδιού (...) Μόνο μέσα σε μια χρονιά, 70.000 παιδιά σταμάτησαν το σχολείο (...) Στις 560 επίσημες αναγνωρισμένες θέσεις εργασίας ανηλίκων, αντιστοιχούν 50 χιλιάδες παιδιά που εργάζονται ανασφάλιστα, κακοπληρωμένα και σε συνθήκες που παραβιάζονται πολλαπλώς τα δικαιώματά τους (...) Τα περισσότερα παιδιά εργάζονται σε καφενεία, καφετέριες, καταστήματα, κάνουν αγροτικές εργασίες και στα νησιά απασχολούνται στον τουρισμό, κοντά σε ενήλικες, με χαμηλά μεροκάματα και σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης, χωρίς να καταγράφονται πουθενά» (από την έκθεση του Συνηγόρου του Παιδιού / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΑΘΩΟΙ: «Το μπαλάκι στην Αθήνα επιστρέφει η Κομισιόν για την αποτυχία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, με τους εκπροσώπους της Επιτροπής να ζητούν την άμεση επανέναρξη της διαδικασίας και να βάζουν πάγο στα σενάρια για αναπροσαρμογή του στόχου για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ: «Ο ρωσικός κολοσσός φαίνεται ότι δεν πείσθηκε από την αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρημάτων και δεν κατέθεσε τελικά προσφορά για την εξαγορά της ελληνικής επιχείρησης αιφνιδιάζοντας το Μαξίμου, που αποδίδει το φιάσκο σε μπλόκο των Βρυξελλών κατά της Μόσχας. Η νέα αποτυχία της τρικομματικής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την επιχείρηση αερίου προστίθεται στον μακρύ κατάλογο με τις "τρύπες" της οικονομίας, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο και για νέα μέτρα προκειμένου να υλοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε μια εκμεταλλευτική κοινωνία τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση (2019-11-19 00:00:00.0)
Οχι άλλοι νεκροί εργάτες στο βωμό των κερδών (2013-08-31 00:00:00.0)
Σφίγγει η θηλιά αυξάνουν τα κρούσματα βίας (2008-10-28 00:00:00.0)
Δεν τους πλήρωνε (2002-08-07 00:00:00.0)
Μέχρι πότε; (2000-12-08 00:00:00.0)
Απεργία αλλοδαπών για ανθρώπινα μεροκάματα (1998-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ