Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Λαϊκό ποτάμι αλληλεγγύης

Ενα μεγάλο πολύχρωμο λαϊκό ποτάμι έδωσε και πάλι χτες το «παρών» σε όλη την έκταση από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής ως πάνω ψηλά στη Μεσογείων στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (κατακλύζοντας πυκνά όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας), εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Οργανωτής και αυτής της διαδήλωσης το ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο ήταν και πάλι στο πόστο τους. Στο μετερίζι του αγώνα και της αλληλεγγύης. «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», τα συνθήματα που δόνησαν ξανά και ξανά την ατμόσφαιρα. Χιλιάδες εργατόκοσμου απαίτησαν την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και να ανοίξει εδώ και τώρα η ΕΡΤ.

Ηταν εκεί άνθρωποι από κάθε γωνιά της Αθήνας, με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και τα πανό των συνδικάτων και των Λαϊκών Επιτροπών. Ηταν εκεί η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, οι σπουδαστές, που απαιτούσαν «Καμία απόλυση, Οχι στα σύγχρονα κάτεργα. Αγώνες για: Μόρφωση, Δουλειά, Ζωή». Γι' αυτή τη ζωή που «βρίσκει το νόημά της στον αγώνα» διαδήλωναν μαζί τους και οι μουσικοί, μαζί με τους ναυτεργάτες, τους οικοδόμους, τους εργάτες στη βιομηχανία τροφίμων - γάλακτος, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες. Για το μέτωπο του αγώνα και τη Λαϊκή Συμμαχία που είναι αναγκαία σήμερα στους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους, στους άνεργους, στις γυναίκες και τους νέους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό της Γραμματέα, Δ. Κουτσούμπα. Την ομιλία στη συγκέντρωση εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ έκανε ο Χρήστος Κατσώτης. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι διαδηλωτές ανέβηκαν προς το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Οταν η κεφαλή της έφτασε στο τέλος της περίφραξης της ΕΡΤ σε πυκνά αδιαπέραστα μπλοκ, οι τελευταίοι διαδηλωτές ήταν ακόμα στο ύψος της εκκλησίας στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Εκεί, έξω από το ραδιομέγαρο στήθηκε μια «δεύτερη διαδήλωση» μέχρι αργά το βράδυ, με συνδικαλιστές να παίρνουν το λόγο στη μικροφωνική που στήθηκε και εκεί, και να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ