Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση ενάντια στα σχέδια για λουκέτο στα ΕΑΣ

Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με αίτημα να να καταργηθεί η ΠΝΠ που εφαρμόζεται στην ΕΡΤ και αφορά όλους τους Οργανισμούς του Δημοσίου

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Απαιτώντας να μην κλείσουν τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (πρώην ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ) και να μη γίνει καμιά απόλυση, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», προχώρησαν χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να καταργηθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία δίνεται η δυνατότητα να μπει «λουκέτο» σε φορείς του Δημοσίου. Στο στόχαστρο, όπως όλα δείχνουν, μετά την ΕΡΤ μπαίνουν οι αμυντικές βιομηχανίες, που κινδυνεύουν είτε με άμεσο κλείσιμο, είτε με συγχωνεύσεις και χιλιάδες απολύσεις. Να σημειωθεί πως ήδη οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, έχουν, επιπλέον, «κοπεί» οι παραγγελίες από το κράτος και οι εγκαταστάσεις αραχνιάζουν.

Στην κινητοποίηση, τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των ΕΑΣ, εξέφρασαν με την παρουσία τους η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής. Επίσης, η Λαϊκή Επιτροπή Βύρωνα, η Επιτροπή Ανέργων και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Δάφνης - Υμηττού, καθώς και η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «θα βρεθούμε δίπλα σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία των εργαζόμενων των ΕΑΣ (μέρος των οποίων διαμένει στην Ηλιούπολη) ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού».

Στο ψήφισμα, που παρέδωσαν οι συνδικαλιστές στο υπουργείο, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δίνει την εξουσία στους υπουργούς με μια τους απόφαση να κλείνουν εταιρείες και οργανισμούς. Αυτό θα είναι το βασικό εργαλείο για τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που έχουν υπογράψει με την τρόικα οι συγκυβερνήτες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Η διοίκηση του Συνδικάτου μας, καλεί όλους τους συναδέλφους από τον κλάδο που βρίσκονται στο σκόπευτρο της κυβέρνησης, όπως στα ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ), να συσπειρωθούν γύρω από το ταξικό κίνημα και μαζί με όλους όσους αγωνίζονται και θέλουν να δυσκολέψουν και να αποτρέψουν αυτές τις εξελίξεις να δώσουμε τη μάχη, τον αγώνα, να παλέψουμε για το δικαίωμα στη ζωή.

Απαιτούμε: Να καταργηθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε κανένα σχέδιο που συρρικνώνει παραπέρα τα ΕΑΣ, να δοθούν τώρα παραγγελίες, να υπογραφούν συμβάσεις και να χρηματοδοτηθούν τα ΕΑΣ, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση χτες(2011-06-22 00:00:00.0)
Περιοδεία στην ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ(2011-06-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-01-12 00:00:00.0)
Αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων στα ΕΑΣ(2010-07-28 00:00:00.0)
Τρομοκρατική απόλυση(2002-07-25 00:00:00.0)
Εμεινε από "καύσιμα" η ΕΒΟ(1999-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ